dissabte, 4 d’octubre del 2014

EID-AL-ADHA (FESTA DEL XAI)













           El sacrifici d`Isaac 1590-1610 (Caravaggio) Galleria della Uffici , Firenze, Itàlia





Eid-al-Adha (Celebració del sacrifici) es la festivitat major dels musulmans que commemora el pasatge tant de la Biblia com el Coran en el que es mostra la voluntat d´Abraham (Ibrahim) de sacriFicar el seu fill Ismael (Ismail) com un acte d`obediencia a Déu abans que Déu intervingués i propocionar-lo un xai en lloc del seu fill Ismail, a la tradició cristiana es Isaac.
Aquesta festivitat té lloc al decim mes de Zil-Hajj 70 diez després d`Eid-al-Fitr es incorporada a l`Hajj la gran preigració a La Meca que deu ser feta almneys una vegada a la vida i si potser aquest mes. En aquesta festivitat els musulmans recorden que l`Islam vol dir sumisió ja que ningú va demostrar millo submisió que Abraham (Ibrahim) qui va estar a punt de sacrificar al seu fill abans que Déu intervingués. 
La majoria dels musulmans fan la festa als seus llocs de residència anant a la mesquita per orar i després a vegades es a fora de la ciutat (Musalla). La carn es reperteix en tres parts una per la persona que obsequia a la bestia , la segona entre els seus parents i la tercera pels necesitat sigui quina sigui la seva religiño o nacionalitat.




http://en.wikipedia.org/wiki/Eid_al_Adha

http://ca.wikipedia.org/wiki/Eid_Al-Adha

http://es.wikipedia.org/wiki/Eid_al_Adha

http://fr.wikipedia.org/wiki/Aïd_al_Adha

http://de.wikipedia.org/wiki/Islamisches_Opferfest

http://it.wikipedia.org/wiki/Eid_al_Adha

http://pt.wikipedia.org/wiki/Festa_do_Sacrifício

http://nl.wikipedia.org/wiki/Offerfest

http://pl.wikipedia.org/wiki/Id_al-Adha

http://sv.wikipedia.org/wiki/Eid_Al_Adha






 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada