dimarts, 30 de setembre del 2014

DURGA PUJA







              Celebracions a Kolkata


                 Les deu reencarnacions de Durga


                                                    http://www.integrallife.com/goddess-returns








Es celebra el festival de Durga Puja en honor de la deessa Durga que es un avatar de Parvati (Shakti)
Durga Puja (Adoració de Puja) , aquest festival conegut com Sharadotsav és un festival hindú al sud d`Àsia . Es refereix com els sis dies com Mahalaya. El festival marca la victoria de Durga contra els dimoni malvat  Mahishasura , es el triomf del bé sobre el mal.

El Durga Puja es una de les festes més importants de l`Índia, sobretot a Bengala, també inclou adoració de Shiva que es el consort de Durga (és un aspecte de la deessa Parvati), a més de Laksmi, Saraswati, Ganesha i Kartikeya que són considrerats fills de Durga.

L`adoració de la mare natura és fet a través del nou tipus de planta (Kala Bou) inclouent un arbre de platàn (Banana) que representa nou formes divines de la deessa. En les tradicions modernes hi ha un desplamagament de decorats (Pandals) i idols artisticament representats (Murti) i l`intercanvi de salutacions (Vijaya) i publicació de Puja anuals.

La veneració a la deessa Durga com s`estipula en les escriptores hindús cau al mes de Chaitra , als patis, la glorieta, en aquests espai es posan estructures temporals (Pandals) , a vegades Durga es mostra de peu en el seu , mostran 10 armes en les seves mans .

Aquest es el centre religiós de les festivats i les multituds es reuneixen per retre culte a flor Pushpanjali en els matins de la sisena a novena hora de la quinzena lluna creixent conegua com Devi Paksha . Al final d´aquests dies es dona l`inmersió en una proceso enmig de cants forts tocs de tambor al riu o un altre cos d`aigua. Es va trobar a les aigües simbòliques de la sortida de la deïdat a casa amb el seu marit a l`Himalaya . Després en una tradició anomenada Vijaya les famílies es visiten i s`ofereixen dolços els viistants (Dashami).

La creació dels idols (Murti) des de l`argila fins l`ornemantació són rituals ssgrats , aquests idols són portats al riu això provocar un risc ambiental ja que encara hi ha una tercera part de les pintures són fets ,amb elements perillosos com plàstic ciment, guix i pintures toxiques.




http://en.wikipedia.org/wiki/Durga_Puja


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada