dijous, 3 de gener del 2019

SAMURAI

                    Samurais del 1868-69

 

             Jidai Matsuri (Kyoto)




              Soma Nomabi (Fukushima)



                Lady Samurai


             Moders Samurai (Shingen-Ko Matsuri) Kofu (Yamanashi)


       Armes: Esquerra; Yumi, Mig; Espasa, Dreta; Yuri


                                               Armes Ninges






                                            7 virtuts del codi Bushido (Cami del guerrer)











Els Samurai eran els antics guerrers del Japó que estaven a l`ordre de un senyor feudal (Shogun o Daimio)  o el mateix emperador, la mateixa paraula Samurai pot significar "Els que serveixen". Un nom més adient es Bushi (home de guerra) terme que data del periode Edo. (1609-1867). Tot i aixó ara és habitual que la paraula samurai es refereix a l`aristrocàcia militar i no els aishigaru (Peus lleugers) els soldats que eran camperols.

Encara que l`origen dels Samurai es remonta a segles enderrera a l`epoca de l`emperador Mommu en el segle VIII va promulgar un edicte en què cada tres o cuatre homes un tenia que fer el servei militar quedant lliure de pagar impostos.

A l`era Heian (794-1185) va ser una època de penuries els clans més poderosos van contractar auns guardians que acompanyaven al recaptador d`impostos eran els anomenats saburai.

En el Shogunat Kamakura (1185-1333) el primer regim feudal japonès , els samurais eran assignats durant un període de quatre anys això feia que el seus fills heretessin la posició i dirigint les rebelions, ja que tenien la força per ser la figura més important del govern sent l`emperador una figura representativa.

En el periode Shogunat Tokugawa, Hideyoshi Toyotomi va crear una llei que va perdurar fins al període Edo i principis de la restauració Meiji  en què els samurais tenien dret sempre a portar armes.
Els Samurais cada vegada més  es van centrar el seu paper en ser membres de les corts , burocrates i administradors.

En aquella epoca havien els ninges que feien la feina bruta de l`emperador (assesinats, sabotatge, espionatge...) . Anaven vestits de negre ja que treballaven de nit , mentres que els samurais eran criats o soldats de l`emperador els ninges eran de las classes més baixes , els samurais anaven sempre ben vestits i nets per ser dignes en cas que es "presentés la mort" i el seu el seu honor era tacat , l`ùnica manera de recuperar-lo era a través del suïcidi ritual (seppuku o hara-kiri).
Els Samurais que no tenien clan o daimyo o perque el seu senyor s´havia mort se´l deien Ronin.

L`ultima aparació dels Samurai va ser a la guerra de Boshin (1868-1869) , els samurai es van cnverir en Shizoku (classe social de families guerreres) ja no podein portar la katana (espasa) però molts van ser oficials del nou exercit a l`estil occidental.






http://ca.wikipedia.org/wiki/Samurai

http://en.wikipedia.org/wiki/Samurai

http://es.wikipedia.org/wiki/Samurái

http://fr.wikipedia.org/wiki/Samourai

http://de.wikipedia.org/wiki/Samurai

http://it.wikipedia.org/wiki/Samurai

http://pt.wikipedia.org/wiki/Samurai

http://nl.wikipedia.org/wiki/Samoerai
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada