dissabte, 26 de gener del 2019

AVALON



















Avalon es l`illa legendaria en la mitologia celta en el cicle d`Arthur, es la llar de la fada Morgana.

Al principi es creia que Avalon era un nom celta Annwyn o Annuvin que desigan el regne de les fades , però ja el segle XII Geoffrey de Monmouth  ja afirmava que era l`illa de pomes , això es probable perque en bretò poma es Aval, també va ssr anomenada Ynys Witrin (Illa de Vidre).

La llegenda diu que Avalon està a les illes britàniques , un lloc podria ser Glastonbury on abans que al zona de la plana de Somorset fos sagrada. Durant l `època d´Henry II (Segle XII) va ser trobada una suposada tomba d`Artur amb la inscripció "Aqui va ser sepultat Artur a l`illa d`Avalon" , avui en dia es creu que això es un frau,  ja que la creu era d´aquell segles i era lluny del segles V-VI L`època on va viure Arthur i que l ´abadia ho va fer per guanyar prestigi.

Alguns estudiosos han localitzat Avalon a l`illa d`Aval a la costa de Bretanya, sembla que les boires
d´Avalon amb el seu mitic vel el lloc de repós d´Arthur,  Desprès de la batalla amb Mordred, Morgana la fada i germanastra  d`Artie el va portar  moribund a Avalon .

A la barca de Morgana havia diverses dones : Algunes conegudes (Igraine, Elaine, Nimue) i altres que no s`esmenten (La reina de Gal.les, del nord, la Reina de les terres ermes o la Reina de les tempestes) . En algunes llegendes diu que només tres fades escorten al  rei de l`illa de pomeres.
Es diu que Artur va ser estirat en un llit daurat i la fada Morgana segueix vetllant el cos d`Artur. També es diu que Avalon i el món nòrdic d´Helheim són el mateix lloc però amb diferent nom.






http://en.wikipedia.org/wiki/Avalon

http://ca.wikipedia.org/wiki/Avalon_(mitologia)

http://es.wikipedia.org/wiki/Avalon

http://fr.wikipedia.org/wiki/Avalon

http://de.wikipedia.org/wiki/Avalon_(Mythologie)

http://it.wikipedia.org/wiki/Avalon

http://pt.wikipedia.org/wiki/Avalon

http://nl.wikipedia.org/wiki/Avalon_(mythologie)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Avalon














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada