diumenge, 8 d’abril del 2018

HARITI




                                                http://anytagomachi.deviantart.com/art/Persona-57-Hariti-Redrawn-365656456












Hariti que també es coneguda com Kishimojin . El seu origen està a la mitologia irani on era una daeva o un dimoni , podia tenit una correspodència amb la deessa irani pro-zoroasrista Hurvatat.
Pot ser que aquest sincretisme sembña una estrategia dels misioners budistes per convertir als pobles iranis del zoroastrisme i animisme al budisme.

És alhora una venerada deessa i dimoni en algunes tradicions budistes. En el aspecte positiu , ella es considerada per la protecció dels infants , el llurament fácil i feliç criança dels nens mentre els seus aspectes negatius inclouen la creença dels seu terror cap als pares irresponsables i nens ingovernables.

En el budisme japonès la varietat Kishimojin es venera tant com una deïtat protectora , però en moltes tradicions populars sovint es reconeix com una dona dimoni de la miseria i la infecilitat cap als nens i pares. Tant les tradicions populars segueixen sent actuals a les pràctiques budistes i creences fins avui. En aquesta tradició japonesa es una varient de Kannon (Guan Yin).

La història afrima que Hariti alimentava i cuidava a centenars de fills però que eran de altres dones , aquestes es van demanar ajuda a Buda , i aquest va segrestar al fill petit d´Hariti ,Aiji, .
Buda li va dir que ho havia fet perquè s´ha imagines el dolor de les mares, ella ho va entendre i es va convertir al budisme, des de aquell moment només menja magranes.



Post número 500



http://es.wikipedia.org/wiki/Hariti

http://fr.wikipedia.org/wiki/Hariti

http://en.wikipedia.org/wiki/Hariti








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada