dissabte, 14 d’abril de 2018

ELS 4 REIS CELESTIALS DEL BUDISME


Dins de la mitologia budista són importants els quatre reis celestials del budisme que són els guardians del temples budistes,on tenen un saló. Aquestes déus budistes guarda una adreça cardinal del món. En xinès es diu Si Dang Tianwang .

Ells viuen al cel Caturmaharajika a la falda de la muntnaya Meru (Índia) que es el més baix dels sis mons dels devas de la cosmologia budista. Ells sòn els protectors del món i combatents del mal, cadascun capaç de comandar una legió de criatures sobrenaturals per protegir el dharma.

Els quatre serveixen Sakra , els senyor del Devas de Trayastrima . El dia 8, 14, 15 de cada mes lunar , els Quatre Reis Celestials  enviant missatgers  per veure com la virtut i la moral estan passant al món dels homes. Després informen sobre l`estat de la qüestió a l`assemblea dels devas Trayastrimsa.
Ells monten guardia per protegir el regne dels Devas de l`atacs dels Asures (dimonis).
També es van comprometre a protegir el Buda, el Dharma i els seguidors del Buda en perill.Els cuatre reis celestials són:


- Vaisravana: (Els que sent tot) , aquest es el cap dels reis i protector del nord . Ella es governant de la pluja , Les seves armes simbòliques són els paraigües o pagoda.


- Virudhaka (el que fa créixer) , es le rei del sud, i que fa que un bon creixement de les arrels.
Ell es el governant del vent. La seva arma simbòlica es l`espasa que porta a la mà dreta .


Dhrtarastra (Aquell que sosté el regne) Es el rei de l`est i el déu de la música. La seva arma simbòlica es la pipa (Instrument musical).


- Virupaksa (el que ho veu tot),  es el rei d`occident . La seva arma simbòlica és una serp o un cordo vermell que és representativa d`un drac. Ell en els seu ulls converteix al budisme a la gent.


http://en.wikipedia.org/wiki/Four_Heavenly_Kings


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada