dimecres, 7 de febrer del 2018

DEESSA HINDÚ DEL RIU NARMADA






              Jabalpur



                Temple d´Harigar Ghat , Mandla (Madhya Pradesh












El riu Narmada es un riu del centre-oest de l`Ìndia té una deessa protectora del mateix nom , avui es celebra la seva festa la Narmada Jayanti. Ella va neixer de Shiva i té forma de nena encantadora. el seu consort de Yuvanasva el fill d`Amarisa , el fill es Trasadasyu.

Marmada Jayanti es un festival que es celebra a tot l`estat de Madhya Pradesh , es celebra com l`aniversari de Narmada. El riu Narmada té un significat religiós des del seu origen . Es un dels set rius sagrats de l `Ìndia, els altres sis rius són Ganges, Yamuna, Godavari , Kaveri, Saraswati, Shindu.

Es creu que banyar-se el riu perdona tots els pecats són perdonats. Hi ha una dita que diu que els codols de Narmada per crear una forma personalitzada de Shiva. Aquestes pedres s`utilitzen per al culte diari dels hindús.

Hi ha un projecte de fer 30 preses de gran importància i 135 preses mitjanes que serviren per donar aigua potable i energia aq aquestes zones de l` Índia als estats de Madhya Pradesh, Maharashtra, i Gujarat. Encara que també moviments en contra d´aquests preses.





http://wildexpeditionindia.com/blog/narmada-jayanti

http://en.wikipedia.org/wiki/Narmada_River

http://en.wikipedia.org/wiki/Narmada_Bachao_Andolan





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada