dimecres, 31 de gener del 2018

THAIPUSAM (DÉU MURUGAN)





                Thenkasi (Tamil Nadu)




                 Kerala






                                           Batu caves (Malàisia), Estàtua més alta del món de Murugan (42.7m , 140 ft)








Avui es el Thaipusam una festivitat hindu en honor del déu de la guerra Murugan o Kartikeya.

Es un festival que fa la comunitat Tamil del sud de l`Ìndia i que es celebra en la Lluna plena de Tamil
de Thai a Sri Lanka , Maurici, Singapur , Sud- Àfrica , i al Càrib. La seva perigració més importnt es a les coves de Batu a Malàisia.

La paraula Thaipusam deriva del nom del mes Thailandès i el nom d`una estrella Pusam que es troba en el punt més alt durant el festival. Hi ha la commomeració l`ocasió en què Parvati li va donar a Murugan la llança (Vel) perquè pogués vencer al dimoni Soorapadman.

Murugan es l´encarnació de la llum i  la saviesa de Shiva  , els devots li resen per superar els obstacles que s`enfronten com ell es el vencendor divi del mal . El motiu del festival de Thaipusam és pregar a Déu per rebre la seva gracia perquè els mals trets són destruïdes.

Els devots fan un sacrifici cerimonial el Kavaddi Attam  el nom significa porta carregues que poden ser des de portar un pot de llet , però també hi ha la mortificació de la pell ,com la perforació de la pell , la llengua o les galtes amb les punxes . El Kavaddi més popular es un dosser decorat amb mig punt recolçat amb una vareta que es porta a les espatlles . A mes alguns tenen una petita llança a través de la llengua o de les galtes.







http://es.wikipedia.org/wiki/Thaipusam

http://fr.wikipedia.org/wiki/Thaipusam

http://en.wikipedia.org/wiki/Thaipusam


http://en.wikipedia.org/wiki/Murugan










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada