diumenge, 21 de febrer del 2016

GUAN YU















Guan Yu (mort a l`any219) va ser un general militar i que es adorat a Xina com un déu taoista de la veritat i justicia. També se´l coneix com Guan Gong (Senyor Guan)

Durant el darrers anys de la dinastia Han i sota el mandat del senyor de la guerra Liu Bei , Guan Yu
va tenir un important paper a la guerra civil que va conduir a la caiguda de la dinastia Han i l`estiblament del regne de Shu Han del qual Liu Beiva ser el primer emperador.

Es una de les més conegudes figures històriques d`Àsia oriental han estat escrites  a la novela
històrica "El romanç dels tres regnes" de Lou Guanzhong (Segle XIV) que han estat transmesses per generacions en què les seves obres i qualitats morals han estat exagerades.

Guan Yu va ser deïficat durant la dinastia Sui (Segles VI-VII) ,si bé es considerat el paladi de la llealtat i justicia . Guan Yu ha estat criticat pels historiadors per ser arrogant i vanitos qualitats que eventualment conduïren al seu ocàs a mans de Sun Quan senyor del Wu oriental.

Guan Yu, Liu Be i Zhang Fei es troban en el comtat Zhou i tenen un jurament de fraternitat al jardí del préssec sent germans de jurament , aquesta decisió va marcar a Gun Yu durant la seva vida.

Després va lluitar contra Cao Cao que va guanyat a l`exèrcit de Liu Bei , més tard Cao Cao va entra a Xiopi on estaven les seves cunyades , mnetres tant GuanYu estava lluitant en un turó.
Guan Yu es va rendir amb tres condicons  no a Cao Cao sinò a l`emperador Xian que era un titella , que les seves cunyades serien tractades amn honor i que si descobreix el parador de Liu Be el deixarà.
Cao Caova aceptar les tres condicions encara que estava inquiet per la tercera condició.

Guan Yu es posa al servei de Cao Cao e inclús derrotar a generals del seu exèrcit com Yan Liang.
Finalment Guan Yu rep noticies del lloc on estava Liu Be i va a la seva recerca sense que Cao Cao
ho impedeixi, però per el camí va tenir molta oposició amb emboscades i falses rebudes en total çva creuar cinc passos i va matar sis generals , fins arribar amb les seves cunyades al lloc on devai estar Liu Be al territori de Yuan i va tornar en un llarg viatge de tornada.

Finalment Cao Cao va escapar de la batalla del penyats-segats rojos i Guan Yu (reben ordenes de Zhuge Liang) li fa una emboscada a Cao Cao en una draçera que anava  a Jianging.

Finalment lluitant contra la dinastia Wu de l`est va ser capturat i executat amb el seu fill Guan Pin.




http://en.wikipedia.org/wiki/Guan_Yu

http://ca.wikipedia.org/wiki/Guan_Yu

http://es.wikipedia.org/wiki/Guan_Yu

http://fr.wikipedia.org/wiki/Guan_Yu




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada