dimarts, 1 de març del 2016

SITA (RAMAYANA)


     http://en.wikipedia.org/wiki/Vivaha_Panchami





             La festa Vivaha Panchami (Matrimoni de Rama i Sita)

             http://en.wikipedia.org/wiki/Vivaha_Panchami









                                                        Rama i Sita








Rama pot ser el deú més popular de l `Índia es el setè avatar de Vishnu el déu de la bondad, la seva dona Sita tambés es una de les principals deesses del hinduisme, sent un avatar de la deessa de la fortuna Laskhmi.

La deessa Sita és el personatge femeni central de l èpica hindu Ramayana .Ella es estimada com un model de virtuts conjugal i per totes les dones hindus,és coneguda per la seva dedicació , abgenació , valor i puresa.

Ella es la filla de la deessa de la terra Bhumi i la filla adoptiva del rei Janaka de Mithila i Reina Sunayna . En la seva joventut es casa amb Rama el princep d´Ayodhya fill de rei Dasharatha i la reina Kaushalya

En el Swayawara (Elecció del pretendent) on Rama tensa l`arc de Shiva. Poc després del seu matrimoni es veu obligada a exiliar-se amb Rama i el seu gendre Laskhmana, per culpa de la seva madastra Kaikeyi, que volia que el seu fill fos el rei.

Estan exiliats en el bosc de Dandaka , d`on es segrestada per Ravana ,Rakhasa rei de Lanka, ella es empresonada al Ashoka Vatika de Lanka per Ravana. Durant un any Ravana va demostrar el seu desig per Sita , però ella el va despreciar demostrant la seva castedat.

El deu Hanuman devot de Rama va a buscar a Sita , la troba al palau de Ravana i l`ensenya una anell de Rama i li demanar que torni amb Rama , ella li dona les joies per donar-l-hi a Rama ,
Després que Hanuman cremes una part de Lanka amb la seva cua, però ella no vol fugir com una lladre, sinò el que vol es que Rama  vingui a salvar-la

Més tard Rama fa un pont sobre Índia i Sri Lanka per anar a buscar a Sita , finalment derrotar a Ravana , amb l`ajuda d´Hanuman i el seu exèrcit de micos, també am l`ajuda de Vibshishana el germà de Ravana que estava en contra del segrest de Sita

Després de guanyar la guerra per veure la puresa de Sita, la va fer caminar per un sender de foc on ella no li passa res. Més tard tornen a Ayodhya on Rama va ser coronat amb Sita com Reis, però en el regne havia moltes persones que pensaven que Sita no era casta i va obligar a Sita a un segon exili.

Abandona Sita embarassada va anar errant fins a l`ermita de Valmiki on esva refugiar i va tenir el seus fills bessons Kusha i Renta , els va criar per ser valent i intelil.l.igents, quan va veure que eran aceptats per Rama.

Sita va anar a buscar refugi amb la seva mare Bhumi ,en sentir el seu al,legar d´un móm injust d`un avida que poques vegades havia estat feliç ,la terra s`obre , Bhuel va apeeixer i s´en va portar Sita.

Es pot dir que  el culte a la fertilitat és molt important ja que abans del Rayamana ja es coneixia a Sita i va ser el rei Janaka que el trobes quan estava llaurant el sól.






http://en.wikipedia.org/wiki/Sita

http://en.wikipedia.org/wiki/Rama

http://en.wikipedia.org/wiki/Ramayana






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada