dimecres, 17 de febrer del 2016

LADY MENG JIANG



           

             La muralla de Qinhuangdo




                Temple de Lady Meng a Shanhaiguan,  Qinhuangdo (Hebei)
















Lady Meng es un dels quatre contes més populars de Xina, el conte es desenvolupa a la dinastia
Qin (Segle III b.c) en el regnat del Qin Shi Huang.

El marit de la senyora Meng va ser posat pels funcionaris imperials s`envia com mà d`obra de prestació personal a la construcció de la gran muralla. La senyora Meng li va portar roba d´hivern , però quan va arribar a la gran muralla el seu marit ja havia mort , en escoltar la mala noticia va plorar tan amargament que una part de la gran muralla es va esfonsar , deixant al descobert els ossos del seu marit . El troç de la muralla es troba a Zibo a la provincia de Shandong al nordest de Xina.

El temple de Senyora Meng els origens són de la dinastia Song (Segles X-XIII) , va ser construït i reconstruït en 1594 durant la dinastia Ming a la part oriental de la grab muralla a Quihuangdao a la provincia Hebie encara està en peu.

El nom Meng no era un cognom "Meng Jiang" hauria estat molt comú entre les dones de l`estat de Qi
Com "Jiang" era el cognom del governant Qi i gran part de la noblesa i "Meng" significa "fill gran"
no va néixer a la principal esposa.

La llegenda va tenir moltes versions amb variacions en la seva forma i contigut . L`erudit holandès
Wilt.L.Idema ha vist deu versions diferents resaltant diferents elements de la història - les circumstàncies del matrimoni de Meng Jiangnu, la seva relació amb els seus sogres, el viatge a la paret, el seu dolor el desafiament a l`emperador.

Aquest desafiament va ser interpretat per el Moviment de nova cultura del 1920 com un desiafiament del poble contra l`emperador tiranic i l`època feudal i que els literats confucians no van veure perque eran aliens a la gent comú, curiosament durant la revolució cultural (1966-76) Lady Meng va ser vista com una pro-comfuciana.




http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_Meng_Jiang














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada