diumenge, 7 de setembre de 2014

MADHU PURNIMA

 Swayambhunath Monkey Temple (Kathmandu-Nepal)El festival de Madhu Purnina en bengali (Mel de la lluna plena) es celebra a  l`Índia i Bangla Desh
És produeix a mes de lluna plena en el mes de Bhadro (Agost-Setembre)

El dia commemora el dia que Buda es va retirar al desert del bosc de Parileyya per portar la pau entre dos fraccions de deixebles que estaven barallats.Segons la legenda un mico i un elefant anomenat Parileyyaka li van donar menjar , el mico un rusc i l`elefant fruita.
El mico estaba tan emocionat quan Buda va aceptar els seu regal que va aanr de branca en branca fins que va morir. El Buda el va fer reneixa al Tavatimsa (cel), com resultat de la seva generositat.

Aquell mateix dia els monjos de Kosambi (Índia-frontera amb Nepal) van posar fí a les seves lluites i van anar a veure el Buda per fer un vot d`unitat i cooperació.

En el seu sermo Buda va dir aquest elefant està sol ja que no hi ha cap soci adequat, val més està sol que no acompanyat de ximples que pot fer una vida desgraciada.
L`elefant el va voler seguir però el Buda va dir que aquell territori de l`home estaría en perill , i quan el Buda s´en va anar l`elefant va morir i va renèixer al Tavatimsa.


Aquest dia els fidels de l`Índia i Bangla Desh donan fruita i mel als monestirs amb senyal de unitat i cooperacióhttp://en.wikipedia.org/wiki/Madhu_Purnima

http://www.youtube.com/watch?v=cI7ZIVQGSgECap comentari:

Publica un comentari a l'entrada