dimarts, 23 de setembre de 2014

CERRIDWEN DEESSA CELTA DE LA SABIDURIA
                                               http://www.emilybalivet.com/Cerridwens_Cauldron.html                                              http://unripehamadryad.deviantart.com/art/Ceridwen-344205054

                                                    Cerridwen la deessa celta de la sabiduría i la inspiració


A l`hemisferi sud es la primavera (Beltane)

               http://oshuna.deviantart.com/art/Sabbats-243826828

Avui solstici de la tardor a l`hemisferi nord es celebra la festa celta del Mabon ,( Festa dedicada al déu celta gal.lès Maybowhn déu de la vinya). Hi ha una deessa celta que es propicia per aquesta festa Cerridwen la deessa celta gal.lesa que temia el calder de la sabiduría i la inspiració. Mabon era el moment de recollir el treball , en aquest cas la collita .

Cerridwen estaba casada amb Tegid Foel i tenia tres fills una filla Crearwy que era la doma més maca del món i dos fills Morvan que era lleig , però valent en la batalla  i Afagduu que era tant lleig que no seria aceptat en la societat. Cerridwen va preparar una poció mágica per fer que Afagduu fos el millor bard , però només les tres gotes eran mágiques , però un dels seus servents Gwion de manera accidental les va agafar , Cerridwen es va transformar i al final al va matar, encara que va quedar embarassada, i pensant que era Gwion , el va deixar , després va ser Taliesin el bard del rei Artur.


Cerridwen es pot trovar en les tres vessants (Doncella, mare i bruixa), encara que es més coneguda per aquesta última faceta , la cual representa una lluna ,minvant dins del cicle lunar .

Se le representa amb una calder , amb una truja blanca o porc senglar blanca, símbol de la sensualitat i fertilitat . El calder es un símbol femeni com el calze i la caverna associat a l` úter, així com el processos de transformació i renaixement . Se le considera la deessa patrona dels cicles de la vida, mort i renaixement, així com de la inspiració i creativitat i adivinació.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ceridwen

http://es.wikipedia.org/wiki/Ceridwen

http://fr.Wikipedia.org/wiki/Ceridwen

http://de.wikipedia.org/wiki/Ceridwen


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada