dilluns, 6 d’agost del 2018

KOSTROMA DEESSA ESLAVA DE LA FERTILITAT






                                           Kostroma i Kupalo (Germans)











Kostroma es la deessa eslava de la fertilitat , el seu nom deriva de la paraula Kostyor la paraula rusa de fogota. Durant el Semik (Festivitat de juny) una noia disfressada d´ella o una figura de palla igual a Kostroma. Primer un espantaocells va ser honrat i venerat . Després els partipants del ritual lamenten la mort de Kostroma i cremen o fan escapar l`espantaocells. Els rituals amb Kostroma formen part del folklore eslau oriental.

Ella i el seu germà Kupalo van escoltar el cants d´Alknost (ocell d`alegria)  i Sirin (ocell de pena)  que eran perilloses, Kupalo va escoltar el Sirin i  Chernobog el va fer portar al Nav (Món subterrani).

Molts anys després Kostroma passajava per el riu Rah (Volga) i la corona de flors que portava va caure a l`aigua segons la tradició l´home que l´agafa ha de casar-se . Els dos es van enamorar i es van casar. Després els déus els van dir que eran germans . Llavors els dos es van suicidar , Kupalo es va tirar al foc i Kostroma al llac i es va convertir en una Mavka (Esperit) .

Els déues es van penedir del que havine fet i al veure que era impossible donar-los un cos humà , els van convertir en una flor de color groc-blau el groc per Kupalo i el blau per Kostroma .






http://en.wikipedia.org/wiki/Kostroma_(deity)




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada