diumenge, 12 d’agost del 2018

AWA ODORI









             Otoko Odori


      Onna Odori












L`Awa Odori es el festival de dansa més important al Japó , es fa a Tokushima (Illa de Shikaku)
Es celebra del 12 al 15 d´agost en les festes de l`Obon (record als avantpasats),i cada any atreu 1.3 milions de visitants.

Grups de ballarins coneguts com Ren acompanyats per el Shimasen, tambors Taiko, flautes shinobue i campanes Kane, i amb els barret anomenats Amigasa. Awa es l`antic nom d ela prefectura de Tokushima i Odori es ball.

Els primers origins es troben a les dances sacerdotals dels  monjes budistes el Nembutsu Odori i
Hiji-Odori del cicle Kamakura (1185-1333) i tambe del kumi-Odori un viu ball de collita

La historia potser que començi al 1585 quan el senyor Hachisuka Iemasa el daimyo o senyor feudal
va celebrar l`obertura del castell de Tokushima , els habitants beguts pel sake van començar a cantar i tocar instruments musicals .

Els homes realitzen un ball amb el peu dret i cap endavant i toquen el terra amb el dits dels peus i a continuació el peu dret creuant cap a la cama esquerra. i ballant amb els genolls apuntat cap a l`exterior i les mans a les espatlles.

Les dones utiltzen els mateixos pasos amb la postura diferent , el quimono restringeix que els passos seguin petits cap endavant i els gestos de les mans siguin moderats  agraciats ariben cap al cel

En el Awa Odori el ball del dia es el Nagashi i per la nit hi ha el ball més frenètic el Zomeki on els espepectadors són invitats al ball.






http://en.wikipedia.org/wiki/Awa_Dance_Festival







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada