dissabte, 5 de maig del 2018

KOINOBORI (KODOMO NO HI)




















El dia 5 de mig es celebra el Koinobori (Dia dels nens) , la traducció seria com la pujada de la carpa, la llegenda diu que les carpes naden contracorrent fins arribar a la cascada i el peix que ho fagi es convertira en drac en el riu groc, segons la tradició xinesa.

En el Japó les families del Samurais van aixecar mànigues del vent del Koinobori  fora de les seves llars com símbol del seu desig que els seus fills fosin forts i valents com el Koi (Carpa).

Algunes fonts afirmen que el festival va comença el 1282 per celebrar una victoria del samurais conttra els invasors, a partir del 1948 un decret del govern va fer que el "Tango no Sekku) es conveteixi en l`actual Kodomo no Hi (Dia del nen) i que fos per les nens i nenes .

El conjunt es el següent la carpa negre (El més gran) fa refèrencia al pare, el vermell o rosa a la mare i una carpa addicional de diferent color per el fill o fills respectius, en ordre decreixent d`edats.

Alguns Koinobori poden ser de centimetres fins a alguns metres de longitud , el record es de 100 metres de longitud que pesava 350 Kilos a Kazo (Saitama).

La  significació de la festa pels japonesos-es que el Koi te que  nedar valerosament contra les adversitats , gracies a la seva força i determinació per aconseguir els objectius ,per això el disseny
d`aquest peix s`asociï a la perseverència i fortañesa devant de les adversitats, a la persistència i al paciència , aquest dia els nens-es menjan els "Kashiwamochi" pastissos d`arròs embolicats en fulles de roure i altres dolços. Els nens agraixen als pares , familiars o  professors el seu suport.







http://en.wikipedia.org/wiki/Koinobori

http://es.wikipedia.org/wiki/Koinobori

http://fr.wikipedia.org/wiki/Koinobori

http://de.wikipedia.org/wiki/Koinobori

http://pt.wikipedia.org/wiki/Koinobori

http://it.wikipedia.org/wiki/Koinobori

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada