dijous, 13 de juliol de 2017

KSITIGARBHA BODHISATTVA DELS MORTS
            Mural al Vietnam
                                                    Homg KongKsitigarbha es un bodhisattva molt venerat en el budisme Mahayana a l`est d´Àsia i es representat com un monje budista. El seu nom vol dir " Terra del tresor" o "Matriu de la Terra". A China es conegut com Dizang Wang i al Japó es Jizo- Ojizo-sama i en Corea es Jijang

Ella és conegut com per la seva promesa d`assumir la responsabilitat de la instrucció de tots els
éssers en els sis mons entre la mort de Gautama Buda i el sorgiment del Buda del Futur o Maitreya, aixì com la seva promesa de no aconseguir la budeitat fins que tots els inferns es buiden.
A causa d´aquest important paper està situat en els temples dins del salons conmemoratius i salons.

Per tant es considerat com el bodhisattva d`éssers infernals , aixì com el guardià dels nens i deidat protectora dels nens morts i fetus avortats .Al Japó hi ha el Mizuko que són ofrenes a Jizo per els nens morts abans dels pares i que no poden creuar el riu Sanzu en el seu camí cap el més enllà.
perque no han tingut temps de fer bones obres i perque han fet patir els pares.

Ksitigarbha o Jizo apila pedres eternament a la vora del riu com a penintència ocultant dels dimonis en el seu mantell i deixar que ells sentin mantres.

En general es represenat com un monjo amb una auréola al voltant del seu cap afaitat i porta una arma la Khakkhara per forçar l`obertura de les portes de l`infern i una joia que concedeix els desitjos per il.luminar la foscor.

En les grutes de Longmen i Dunhuang se´l representa de manera clàsica , en la dinastia Tang (VII-X)
se´l va representa amb un rosari i l`arma personal. La muntanya sagrada a Xina es a Jiuhua (Anhui)


http://en.wikipedia.org/wiki/KshitigarbhaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada