dimarts, 24 de març del 2015

EL PONT DEL DIABLE

             Pont del diable (Martorell)


            L`aqüeducte de les Farreres (Tarragona)


            Pont del diable (Ceret)










                         

Explica la història del pont que està entre Martorell i Castellbisbal que té el seu origen en els romans.
Cada dia una velleta creuva el pont cada tarda per anar a buscar aigua.
Un dia el riu es va desboradar i va esfonsar el pont, aquella nit va aparèixerel diable i li vi dir a la velleta et reconstriure el pont en uns nit amb la condició de endur-me el cos i l`ànima del primer que atrevessi el pont. . L`endema la dona va ser eixerida hi va fer que passes un gat devant d`ella.
Aixì que el diable es el gat en cos i ànima i va deixar tranquil.la a la velleta i feliç a la velleta per haver tornat el pont a la poblacio, desde alhores se´l coneix el pont del diable.


Durant la dominació romana Tarragona patia una sequera , calia construir un aqüeducte entre dos turons on havia una torrentera, el mestre constructor al veure la dificultat va fer-lo, va dir  que ni el diable seria capaç de construir un aqüeducte  d`una durada de 1000 anys.
Llavors es va presenta el diable i va dir que el faria un aqüeducte amb la pedrera del Medol que seria de gran durada amb la condició de que volia l`ànima del primer que passes, el mestre i els seus ajudants van fer pasar primer n asa i el dimoni va agafar la seva ànima


La tercera es la llegenda del pont del diable de Ceret (Vallespir) on un enginyer no podía fer el pont sobre el riu Tec i els vilatans li van donar sis mesos per fer-ho , però el riu el va esfondra, llavorsl`enginyer es va escapa.
En el camp un home li va dor que l`ajudaria a fer el pont només en un nit , l`enginyer sospitant que ra el diable, al dia següent , i quan només faltava una pedra, va fer que un gat negre passes el pont , el diable pensant que era un cavaller amb armadura negre va deixar la darrera pedra , i al veure que era un engany se´n va anar enfurismat i deixant el pont sense la pedra que falta actualmente.



La llegenda es que van les persones van ser més habils i llestos que el diable i que aquells monuments com el aqüeducte de les Ferreres ( Tarragona) només podía ser obra del "diable"






http://ca.wikipedia.org/wiki/Pont_del_diable_(Martorell)

http://ca.wikipedia.org/wiki/Aqüeducte_de_les_Ferreres

http://ca.wikipedia.org/wiki/Pont_del_Diable_(Ceret)


http://tic.escolacristiana.org/blog/comarques3_2012/2012/01/19/la-llegenda-del-pont-del-diable-2/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada