dijous, 6 de desembre del 2012

AFRODITA / VENUS DEESSA DE L`AMOR













En la mitologia grega Afordita era la deessa de l`amor , la bellesa i el matrimoni.En la mitologia romana era Venus.L`origen era oriental, de Xipre o de les costes fenicies.Quan Cronos va tallar els genitals a Urà , gotes de la sang caigueren a mar i de les ones fecundades va neíxer la deessa jove núbil i desitjable.Era la deessa més bella i practicament ningú es podia resistir als seus encants.

Zeus la ver fer humiliar fent que s´enamorés d`Anquises de qui va tenir a Enees.Per ordre de Zeus va obligar-se a casant-se amb Hefest un déu lleig , però ella li va ser infidel amb Hermes, Adonis i Ares d´aquest a tenir un fill Enees.Afrodita va guanyar en el judici de Paris l`origen de la guerra de Troia.

Les tres deesses, Afrodita, Atenea i Hera van demanar a Paris qui era per ell la mes bella de les tres.
Afrodita va seduir a Paris promentent-li la dona més bella i Paris es va deixar convèncer i la va eligir a ella .La dona més bella era Helena esposa de Menelau i Afrodita va ajudar a Paris a raptar-la.
Durant la guerra de Troia , Afrodita va ajudar als Troians i Atenea i Hera als grecs.

Afrodita tenia els seus propis festivals les Afrodisies ,que es celebraven per tot Grècia però sobretot a Atenes i Corint .En el temple d´Acrocorint , les relacions sexuals de les seves sacerdotesses eran considerades com una veneració a la deessa.

Afrodita estava relacionada amb el mar( El seu nom segurament vol dir "Surgida de l`escuma"), amb els dofins, els coloms , els cignes , les cloïsses, les vieires, les perles i els arbres de granada, poma, mirte, rosa i llima.



http://ca.wikipedia.org/wiki/Afrodita

http://es.wikipedia.org/wiki/Afrodita

http://en.wikipedia.org/wiki/Aphrodite

http://www.samuseum.org  Exposició d´Afrodita i els deus de l`amor
 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada