dimarts, 26 de juny del 2012

LLEGENDES DEL BERGUEDÀ (CATALUNYA)

                         Muntanya del  Pedraforca





Borreda

                                                La meva àvia el 1935

Avui 26 de junydel 2012 la meva avia faria 100 anys, va neixer a un poble de Barcelona que es diu Borreda a la comarca del Bergueda, on havia una llegenda...
Un home tena un goll (Inflamació al coll) cosa molt sovint fa segles a l`alta montanya .
L`home s´en va cap al Pedraforca per guarir-se , a més a més allà havia el centre del ritus de les bruixes.L`home va anar a dormir a una casa convinguda abans , llavors va veure que la dona d´aquella casa s`untava amb l `ungüent d`una ampolla i a força de conjurs va anar xemeneia amunt .Ell també va provar-ho i fent el conjur va sortir xemeneia amunt anant a parar a la plaça del Pedraforca on les bruixes feian la seva festa.
L`home es va amagar i va escoltar com les bruixes cantaven i dansaven dient "Dilluns, dimarts i dimecres tres" , però no en sabien més , l´home al adonar-se va contestar dijous, divendres i dissabte sis" .Allò va agradar molt a les bruixes i l´home pres per la màgia, va veure com li desapareixia el goll guarit del tot.
Tornar a casa ho va expilcar tot i un veí que també tenia aquest mal s´en va anar cap al Pedraforca i va escoltar a les bruixes dient "Dilluns, dimarts, dimecres, tres; dijous, divendres, dissabte sis".
L´home va saltar de cop i va dir i "El diumenge set" .Però això no va agradar a les bruixes , perque el diumenge era dia de repòs i festa de guardar.
No solament van deixar-lo amb el goll que ja portava, sinó que van posar-l´hi un altre de "regal" per no saber que podia representar el diumenge per les bruixes.




www.borreda.net


http://ca.wikipedia.org/wiki/Pedraforca


http://es.wikipedia.org/wiki/Pedraforca


http://www.webcamsmania.com/webcam/pedraforcamountain





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada