dijous, 21 de juny del 2012

SUMMER FAIRIES








                              
                                         http://enayla.deviantart.com/art/Songs-under-the-apple-tree-2586566






A l`Hemisferi Sud es l`hivern







Les fades (del llati fata) són esperits de la naturalesa que tenen cura de mantenir l`equilibri d`aquesta .El seu nom en Llati significa desti ja que les fades són una transposició de les moires gregues unes criatures que apareixen el tercer dia del naixement per predir-ne el futur.

Des de el romanticisme se les representa com a nois joves amb ales i la majoria viuen als boscos.
Apareixen sovint als contes populars i sempre com gent menuda de gran bellesa i amb molt bon cor .
Tanmateix a l`edat mitjana les pintaven com un esperit protector o sovint maliciós i per protegir-se d´elles , la gent portava un amulet de ferro negre .

Les fades vesteixen amb pètals de flors o mab teles de color blau vert o daurat .De vagades porten una vareta màgica a la mà .Es poden tornar invisibles a voluntat i n´hi qui poden parlar com els humans , els agrada molt la música i ballar a la llum de la Lluna .Poren una vida idil.lica i de lleure .
Són molt delicades suceptibñes polides i geloses .Les fades no són dolentes del tot (Encara que hi ha ) , ni bones del tot , són tan petites que no les caben dos sentiments a la vegada .

Les fades no suen , en lloc d`això desprenen un pols per ales de color groc o blanc , aquesta és la pols de fada es pensa que si se´l tira per damunt i pensaen coses boniques podra volar.

Fada és un terme genèric per classificar una série de criatures .Les sirenes són fades del mar , les làmies de les coves , les nimfes la dels rius i llacs , les draides i naides dels boscos (Segurament les més populars).Estan a totes les mitologies del món sobretot al mon celta i germànic , però tambe al xinès o irani.Avui a l`hemisferi nord comença l`estiu i a l`hemisferi sud l`hivern.





http://ca.wikipedia.org/wiki/Fada

http://es.wikipedia.org/wiki/Hada

http://en.wikipedia.org/wiki/Fairy

http://fr.wikipedia.org/wiki/Fée


                     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada