diumenge, 16 de desembre del 2018

LEGENDES XILENES DE PRINCESES INQUES




            La leyenda de Ñusta Huillac o "La Tirana"






La legenda de Ñusta Huillac o La Tirana va comença el 1548 quan Diego de Almagro recorrent el que ara es Xile cap a Cuzco (Perú) portava al cap inca Huillac Huma el darrer sacerdot inca Inti i la seva bella filla Ñusta Huillac . El seu nom Ñusta vol dir princesa

Quant l`exercit estava a la vora del poble de Pica molts inques van fugir entre ells Ñusta i el seu pare cap a la planura de Tamarugal al nord de l`actual Xile on va dirigir la resistencia contra els invasors espanyols ser temuda pels seus adversaris que l`anomenaven "La Tirana" per la duresa contra el seus adversaris.

Fins que va arribar un expedicionari de Portugal anomenat Vasco de Almeida , ella es va enamorar i va fer demorar la seva mort , ell el va convencer perque es convertis al catolicisme i reneixa després de la seva mort, el seu poble no li va agradar aquesta conversió i els va matar amb una pluja de fletxes. En 1570 un misionari mercedari Antonio Rendón enterat del que va passar , va fer construir un aesglesia dedicada a "Nuestra Señora del Carmen de la Tirana".





http://es.wikipedia.org/wiki/Ñusta_Huillac,_La_Tirana























                                      - Leyenda de la Laguna del Inca-





                    Legenda de la laguna del inca






La leyenda de la laguna del inca es una llacuna que està situada a la provincia de Los Andes a Chile.

La legenda es quan l`inca Illi Yupanqui plora a la seva estimada princesa Kora-iie va morir en un accident fent una tradició en el seu matrimoni . Allá va ser deixat el cos de la princesa i la llacuna es va transformar en color esmeralda.

Aquest post és per l`aniversari de la Gianella..

Post número 555


http://es.wikipedia.org/wiki/Laguna_del_Inca






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada