dissabte, 27 d’octubre del 2018

KARWA CHAUTH





















El Karwa Chauth es un dels festivals més populars a l ´Índia, comneça nou dies abans del Diwali i quatre dies després del Dussehra. Les dones fan en aquesta festa una pregaria des de la sortida de la
Lluna fins a l`alba per la seguretat i longevitat dels seus marits. A vegades les dones solteres
s´ uneixen per demanar els marits o novios desitjats.

Karwa es una paraula per olla (una petita gerra d`aigua de fang) i chauth que en indi significa quart una referència que la festa cau en el quart dia del mes de Kartik.
L`origen era que les dones que estavan casades i viven a casa de la seva familía política , tenien una
"germana" que les ajudes , i en el Karwa Chaut es feien reglas mutuament.

Hi ha molts històries tradicionals com la de la reina Vervatti que va trencat el dejuni per un engany dels seus germans i va morir el seu marit , però ajudat per Shiva-Parvati el sue marit torna a la vida.
També al Mahabharata Draupadi va ser ajudada per Shiva-Parvati , com també la llegenda de Karva i de Satyanan i Savitri.



                                                      - Festa-

Les dones començen la festa uns dies abans compren cosmètics (Shringar) adorns radicional o joieria
objectes d´ilitació com les llums Kharva, mathhi i henna. i el thali puja (placa).

El dejuni comença amb a l`alba , no fan les tasques de la llar , i es reuneixen amb amics i parents i
els pares donen regals a les filles . A la nit només hi ha una celebració per les dones , van vestides amb els seus millors vestits ( saris o shalwars) de color vermell o taronja i la millor joieria i henna.

La cerominia conclou quan les dones esperan a la sortida de la Lluna , i llavors devant del seu marit pot veure el seu reflex en un recipent d`aigua a través d´un tamis o mitjançant a través d`un dupatta.

L`aigua es va oferir (Arka) a la Lluna (Chandra) per asegurar les seves benediccions . A continuació es dona al seu amrit i veu el seu rostre inderectament de la maeixa manera.
El marit pren l`aihua del Thali i dona a la seva dona el primer glop i s`alimenta en el primer menjar , el dejuni està tancat i la dona mnejar el primer apat complet.





http://en.wikipedia.org/wiki/Karwa_Chauth











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada