diumenge, 17 de juny del 2018

DUAN WU (DRAGON BOAT FESTIVAL)




























El Duan Wu es un festival que es celebra a Àsia sobretot a Xina, al llarg de la costa com Guanzhou, Hong Kong, Macao , la provincia de Fujian... però també a tot l`est d`Àsia i diferents parts del món.

L`origen està en la commemoració la mort del poeta i ministre Qu Yuan (340-278 b.c) de l´antic estat de Chu , però el rei va decidir-se aliar-se amb l`estat més poderós de Qin i ells es va oposar i va ser acusat de traició , durant l`exili va escriure poemes .

Vint anys més tard Qin va ocupar Ying la capital de Chu, Qu Yuan es va suicidar tirant-se al riu Miluo. La gent que l`admiren van corren en vaixell per salvar el cos , això podia ser l`origen de les carreres del drac , els habitants van deixa caure les boles d`arròs glutinós al riu perque el peix menji l`arròs i no el cos de Qu Yuan , aquest es l`origen del Zongzi.

Altres activitats són penjar icones de Zhong Kui (Una figura mitica) que pengen artemisa i càlam , l`ús de bosses de medicinal perfumat , com també fer un suport d´ou al migdia i aquesta persona tindra sort el proper any, totes aquestes activitats pels antics per la prevenció de la malatia i el mal.


Es celebra en el dies del solstici d`estiu ja que el Sol com el drac xinès representa l`energia masculina, com la Lluna representa l`energia femenina





http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Boat_Festival

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Boat










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada