divendres, 3 de novembre del 2017

AENGUS I CAER IBORMEITH


















La història d´Aengus i Caer Ibormeith , es una de les principals de la mitologia irlandesa .
Aengus és el déu del amor i de la bellesa , mentres que Caer Ibormeith era la deessa celta del son i els somnis.  Cada Samhain (31 d´Octubre, primers dies de novembre ) es convertia en un cigne on estaria un any , per després tornar-se humà.

Caer Ibormeith era filla d´un dels Tuatha da Danann , Ethal Anbuil , ells vivien a Sidhe Uamuin.
Ella va triar el seu home donant la impressió d`ell en el seus somnis. L`home que ella va triar v ser Aengus Óg fill de la deessa Boann de Newgrange i Dagdha pare dels Tuatha da Danann.

Com Aengus déu de l`amor i joventut i la inspiració poètica , una nit mentres dormia una nit va rebre la visita d`una dona jove i bella. Semblava tan real i es va acostar , però que va desaparèìxer quan es va despertar . Ell va ser ferit i no sabia que fer , ell no va dir a ningú aquesta experiència.

Al final va caure malalt , va demanar ajuda als seus pares i aquests es van dirigir als pares de Caer i al final de dos anys van trobar a Caer i van demanar el matrimoni oer Aengus però el pare dr Caer va dir que ella governava la seva vida .

L`ínica solució era anar al llac Bél Dracon i entre els 150 cignes , al final no sabia qui era Caer, però va veure un cigen amb una cadena d`or i de plata que brillava mñes que els altres .
Ella va respondre que vendria a ell si li prometria que pogués tornar a l`aigua , ell va dir que si, convertir-se en cigne èr estar junts i nadant tres vegades , després van volar junts a Newgrange cantant una canço de gran bellesa , convertir-se en humans i visquen junts.







http://en.wikipedia.org/wiki/Aengus

http://en.wikipedia.org/wiki/Caer_Ibormeith


http://meadowsweet-myrrh.blogspot.com.es/2007/07/swan-maidens-story.html

http://vanwinkles.com/caer-ibormeigh-celtic-dream-lover













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada