dissabte, 30 de setembre de 2017

ECHO AND NARCISSUS         http://www.davidrevoy.com/article206/narcissus-echo


               http://kathed.wordpress.com/recent-work/img_0078


         http://emanuellakozas.deviantart.com/art/Hellenic-Mythology-Echo-and-Narcissus-537488161


La història de Eco i Narcís es una de les famoses  de la mtologia greco-romana. Narra la trobada entre Eco una orèada que era una nimfa de la muntanya de l`Helicó.

Ella tenia que vigilar a Zeus per encarrec d´Hera , però aquesta entrentiguda per la conversa d´Eco no va donar-se de les infedelitats del seu marit . La deessa Hera li va castigar transformen la nimfa en un eco d´una manera que no tenia control sobre les seves paraules , ni podia parlar abans que un altre ho
hagués fet , ni romandre callada quan algú havia parlat.


Retirada al cmap es va enamorar del bell pastor Narcís fill de la nimfa Lariope i del déu Cefis.
Tanmateix el jove vanitós no tenia cor , la va menysprear i  ignorar totalment. Amb el cor trencat Eco va a passar la resta de la seva vida en canyissars solitaris suspirant per l`amor que mai va coneixer debilitant-se i aprimant-se fins que només li va quedar la veu.

Després un noi que també s´havia enamorat de Narcís i que també havia estat rebutjat per ell , va demanr als déus que Narcis sufris un amor no correpost com el que havia fet passa als altres .
La pregaria va ser escoltada per Némesi la que arruina els superbs i  aleshores va maleir Narcís i el va enamora-se del seu prppi reflex a l`aigia.

El jove va acabant de morir de desamor i va baixar a l`Hades on va ser turmentat per sempre per seu reflex al riu Estix . En el lloc on va morir va nèixer una flor que porta el seu nom Narcís.


http://ca.wikipedia.org/wiki/Eco_(mitologia)

http://es.wikipedia.org/wiki/Eco_(mitologia)

http://fr.wikipedia.org/wiki/Écho_(mythologie)

http://en.wikipedia.org/wiki/Echo_and_Narcissus


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada