divendres, 3 de març de 2017

AGNI DÉU HINDÚ DEL FOC

                     http://comicvine.gamespot.com/agni/4005-15393


                      http://bhargav08.deviantart.com/art/AGNI-The-God-of-Fire-598767555                                                http://www.mygodpictures.com/category/lord-agni-ji
Agni és el déu hindú del foc del sacrfici i forma part de la triada vedica amb Indra i Suria de la trinitat vedica que més tard va ser reemplaçada per la trinitat puranica amb Shiva, Vishnu, i Brahma

Ell era fill de la deessa Pritivi (Terra) i del déu Diaus Pitar (Pare déu) que més tard es convertiria en
el deu Iu-Piter dels grecs . Encara que hi ha altres versions que afirmen que es fill de Dharma
(Llum eterna) i de Vasubhnaya (Deessa de la Llum).
Es va casar amb Svaha i va tenir una filla Agneya la deessa del foc i Medha  (Intel.ligència) es la germana d´Agni.

Ell es el sacerdot dels déus i el déu del sacerdots , ell té el coneixement diví que porta l`home als déus. Una de les tasques d´Agni es ser el missatger entre els mortals i els déus. Protegint als homes , en el seu cap hi ha un mili-o d´ulls.

En l`art hindú està representat per dos cares que poden ser beneficioses o destructives , ulls i cabell negre , tres cames i set parells de braços. Del seu cos emana set raigs de llum ,el seu vehicle es una cabra , en una carro tirat per cabres .

En alguns temples hindus s`utilitza el trepant sagrat (Agni Manthana) que vol dir fc sacsejat per produir foc per fricció que simbolitza el naixement miroculós d`Agni.

http://en.wikipedia.org/wiki/AgniCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada