dimarts, 3 de gener de 2017

HULI JING / KUMIHO/ KITSUNE               Sèrie Coreana               http://www.shadowscapes.com/image.php?lineid=4&bid=805

               


     


                                                   Dakiniten


                                        http://perlamarina.deviantart.com/art/Kyuubi-no-Litsune-393715109                                                   Kumiho


                                                 Kitsune


                                                Huli Jing
Huli Jing a Xina , Kitsune a Japó, Kumiho a Corea es un ésser mitòlogic en forma de guineu o dona amb nou cues blanques o vermelles.

A la Xina són semblants a les fades , poden tenir bons esperits o mals , una historia de la mitologia
xinesa, es quan una filla d`un general es obligada a casar-se amb un tirà (Zhòu Xin) , llavors un esperit de guineu nou cues que serveix a Nawu (Deessa de la creació) ja que Zhòu Xin havia ofés a Nawu penetra en el seu cos i poseix el seu cos.

A Corea es el Kumiho que en la literatura moderna es represent com meitat guineu i meitat huma que vol la sang de les persones que va per els cementeris a la nit obrin tombes buscant cors humans.
També es diu que si un Kumiho pot arribar a ser una persona sinò menja durant 1000 dies o si una persona veu que es un Kumiho i no ho diu durant 10 anys el Kumiho serà un humà.


A Japó el Kitsune són guineus molt intel.ligents que tenen habilitats màgiques que s´incrementen amb l`edat . El Kitsune està al déu xintoista (Kami) Inari déu de la fertilitat , l`agricultura i arrós.
Segons el folkorista japonés Kiyoshi Nozaki va a ser a partir del segle IV al Japò va tenir caracteristiques positives i que a només a Xina i a Corea tenia carateristiques negatives.
Els Kitsune són molt coneguts els amants usualment en históries que involucren un home jove humà i un Kitsune que pren la forma d`una dona humana.
Els Kitsune estan conectats a traves del budisme Dakiniten una deessa menor que es una Bodhisattva
femenina que porta una espasa i cavalca una  guineu blanca.


http://en.wikipedia.org/wiki/Huli_Jing

http://en.wikipedia.org/wiki/Kumiho

http://en.wikipedia.org/wiki/Kitsune


http://academia.issendai.com/chinese-fox-stories.shtml


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada