dijous, 27 d’octubre del 2016

WHITE LADY


                http://guen20.deviantart.com/art/The-White-Lady-306030713



           http://ladyredstone.deviantart.com/art/White-lady-390908018


         http://keyacko.deviantart.com/art/White-Lady-92900334


                                       http://www.krbikash.com/white-lady






                                                     http://jinxmin.deviantart.com/art/The-White-Lady-334660060




                                                 http://wargurestor.deviantart.com/art/The-Lady-in-White-141558825


                             
                                                      A l`hemisferi sud es l`estiu








White Lady es una ésser comú a tot el món celta i altres cultures. És un tipus de dona fastasma qu es troba sobretot a les zones rurals. Això sempre passa amb moltes cultures,casi sempre es una novia o dona traït per el seu marit o nuví. Sovint s`asoccien amb un linia individual o familiar diu que es un presagi de la mort . La dama de blanc es similar a una ànima en pena, en forma d´esperit o fantasma

També es important la presència de White lady a les carreteres per exemple a Beeford a East Yorkshire (UK) un automovilista va agafar a una auto-stopista que després va desapaeixer, a Acca al`estat de New York hi ha la llegenda que paseja per el cementeri no molt lluny de on va morir en un accident de cotxe. A Newark (NJ) hi ha l`història d´un parella que va ser assesinada en la seva nit de noces o un altre versió d`una parella que anava a una festa de graduació i va tenir un accident de cotxe , ell va viiure , però ella no , i l´esta buscant per anar al ball.

En la mitología eslava es un fastasma o dona que ha mort violentament , en general són dones joves que es van suicidar, van ser assesinades o estaven en una preso, està en un lloc especific.

A les Filipines hi ha moltes dones de blanc moltes vegades per asustar als nens con Balete Drive en
Quezon City.

El  Bràsil es la dama blanca o muhler blanca es la dona que va morir en un part i que en la bata posada relata el seu infortuni. L`origen del mite no està clar . però potser de assesinats d´honor com el cas d`un home que pensant que la estaba enganyant amb el seu esclau , la va fer morir d egan i nomñe li donava la carn guisada del seu supossat amant .

Als Països Baixos hi ha les Viewen Witte , aquestes senyores blanques canvian nadons , segresten dones , però també ajuden a les persones en el part o per donar bons consells.

A Estonia hi ha la dama blanca del Castell d´Haapsalu que va tenir un nen amb un sacerdot i el bisbe al descubrir-lo i enclaustrada a la paret del claustre per el seu "crim"., i se la pot veure per les nits..

A Alemania hi ha la llegenda de un princep de Rhein-Westfalia que va anar a la guerra dels 30 anys i al tornar va veure que com la seva dona tenia un amant , la va fer tancada amb una paret amb menjar , però el princep va morir a la guerra i la dona va morir, ara el seu esperit persegueix la mansió.

A Malta el palau Verdala ,  una dona  es va casar amb un home que no volia i el dia del seu casament es va suicidar tirant-se del balcó per això li diuen la dama blanca perque portava el vestit de novia el dia del seu casament. Hi ha moltes persones que l´han vist en el dia de lluna plena.







http://en.wikipedia.org/wiki/White_Lady_(ghost)





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada