divendres, 30 de setembre del 2016

L`ORACLE DE DELFOS





















L`oracle de Delfos estava dedicat a la serp Pito on es consultava  a la divinitat sobre temes diversos i
s`obtenien les seves respostes i prediccions de gran reputació , va ser important en la colonització de la Magna Grècia (Sud d´Îtàlia i Sicilía) .

El santuari va ser dedicat a Apol.lo i tenia la part central un temple , el qual acudien els grecs per preguntar als déus sobre qüestions que els inquetaven . Va començar aproximadament al segle VI b.c.

Estaven al peu del mont Parnàs on havia la font e Castàlia envoltada d`un bosquet de llorer on les divinitats i les muses amb les ninfes del bosc on Apol.l tocava la lira i les divinatats cantaven.

El nom de Pito fa una refèrencia al nom de les dones (Pitonises) , l`elecció era sense cap distinció de classe , a la candidata només se li demanava que la seva vida i csotums fosin irreprotxables, el nomenament era vitalici i tenia que viure per sempre al santuari , eran tantes les consultes a vegades havia tees pitonises.

Elles no endivinaven  el futur, sinò donaven bons consells , cosa que no era difícil  ja que el santuari sempre tenien les darreres notícies.




http://ca.wikipedia.org/wiki/Oracle_de_Delfos

http://es.wikipedia.org/wiki/Oráculo_de_Delfos

http://fr.wikipedia.org/wiki/Oracle_de_Delphes

http://en.wikipedia.org/wiki/Pythia










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada