dimarts, 9 d’agost del 2016

QIXI/ TANABATA /CHILSEOK





           Llegenda de Zhinü- Linang


              Qixi Festival





                                 Asagaya (Tokyo)










               Tanabata



                        Chilseok












Avui és el Qixi festival el dia dels enamorats a Xina o Tabanata al Japó i Chilseok a Corea. El dia es celebra el dia setè del setè mes del calendari xinès.

S`origina en la llegenda xina del vaquer i la doncella o princesa teixidora (Niuliang- Zhinú), que es un dels quatre contes més importants de la Xina.

És la història d`un traginer o pastor de vaques Niuliang (L`estrella Altair) que es troba en el seu cami unes fades banyant-se en un llac ,, aquestes són les set filles de la reina del cel o de l`emperador de Jade Ell roba els vestits  i les germanes trien a la petita per recuperar-les Zhinü (L`estrella Vega).

Llavors s`enamoren i al cap del temps tenen dos fills , però la deessa del cel s`enfada i no els permet que es vegin. Zhinü agafa una agulla i obre el cel formant un riu mentres els dos amants es veuen, ella té cura dels seus dos fills , les estrelles Beta Aquilae i Gemma Aquilae).

Un dia a l`any les garces es compedeixen d`ells i formen un pont sobre l`estrella Deneb a la constel.lació  de Cyignus perquè els amants es reuneixen i formen la Via Làctea que separa Altair i Vega. En una altre versió  la deessa del cel es va compedir d´ells.






http://en.wikipedia.org/wiki/Qixi_Festival

http://en.wikipedia.org/wiki/Tanabata

http://en.wikipedia.org/wiki/Chilseok








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada