dilluns, 16 de maig del 2016

AUSTRALIAN GODDESSES


         https://cuqipost.wordpress.com/2015/08/31/gnowee-la-diosa-del-sol-indigena-de-australia-cosplay







Deessa Solar: Gnowee

Deessa solar: Wuriprianili 


Eingana : Deessa de la mort



Deessa de la creació: Kunapipi



Deessa Mare : Engana



            Katrina Farra (Earth Goddess) 2007 Australian Body Art Carnivale



             Kunapipi (Mare Terra)







Algunes deesses australianes són:


-Kunapipi: És la gran mare del nord d´Austràlia que va existir abans de totes les coses , ella dona als humans, animals, i plantes el naixement , el seu cos està a les secretes coves on els seus seguidors l`adoren. També va donar llum a les espècies naturals com la serp de l`arc de Sant Martí.

- Engana: Ella es un alatre deessa mare de totes les aigües , els animals, els èssers humans , ella es la fertilitat, del mateix , la font de tot. Ella es la deessa de la mort i té un tendò que s´adjunta a tot èsser vivent si ells deixa d`anar a un la criatura adjunta mor i si ella mateixa ha de morir tot deixara d`existir.

- Yhi: Ella es la deessa de la llum i de la creació , una deïdat del Sol que va viure al temps de son.
Quan va obrir els ulls va caure sobre la terra i després va caminar sobre ella. i va crèixer l´herba . aixì el món es cobert de plantes fruites, arbres i flors.


- Wuriupranili: Ës la deessa solar del nord d´Austràlia ,quan es desperta tots els matins s´encén un petit foc que la humanitat veu com el primer resplandor de l`alba . Després decora el seu cos i rostre de vermell ocre , quen bufa l`aire els nuvols tenen aquest color vermell.

Quan comença el seu viatge a través del cel els ocells començen a cantar i desperten als homes i les dones. Amb la seva torxa viatja per el cel al seu campament de l`oest i redocora el seu cos d`ocre per això hi ha postes de color vermellós. A la nit torna al seu campament de l`est, per un tunel subterrani.


- Gnowee. Es la deessa solar del sud-oest d´Austràlia de l`estat de Victòria del poble Wotjobaluk.
Ella va ser una vegada una dona que vivia sobre la terra un moment en què estava eternament fosc, i la gent podia monés podia caminar gràcies a la torxa de l`escorça .

Un dia va sortir del seu petit mentres ella anar a buscar Nyam, el menjar era escas i Gwonee va vagar fisn que va arribar al final de la terra , va passar per sota ella i va sortir per l`altre costat .
Sense saber no era no podia trobar el seu nen , aixì que va pujar al cel amb una gran torxa per tenir una visío més clara . Ella encara vaga per el cel durant el dia il.luminat el món amb la seva torxa mentres segueix buscant el seu nen.






http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Australian_Aboriginal_mythological_figures










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada