dilluns, 11 d’abril del 2016

PROMETEU I EL FOC





Hércules el va alliberar trencant les cadenes


L`àguila menjava el fetge cada dia i es regenerava cada nit


         http://erebus-art.deviantart.com/art/Prometheus-157163404




          Prometeu , l`àguila (Zeus) i les nimfes (Nereides)que consuelen a Prometeu










Prometeu  es va posar al costat de Zeus i altres deús contra els Titans i Cronos Zeus es va enfandar amb els humans pels sacrificis als déus , i els retirar el foc. Prometeu va robar el foc en una tija de fonoll gegant i la va restituir a la humanitat.  Els homes van fer tot tipus de coses que no podrien fer sense l`ajuda del foc i van molt millorar les seves coses. Com Prometeu havia tancat totes les malaties i tristeses en un gran cofre a casa de manera que els homes no podrien estar precupats per ells , semblava que les persones serian tan feliços cpm els déus.

Zeus enfurismat va enviar a Pandora la primera dona d`argila com "castig". ja que obririà la caixa on havia tots els mals de la humanitat, més per curiositat que per malicia.

Con càstig Zeus el va empresonar a una roca de la muntanya Kazbek on un águila es menja el fetge tot el dia, només pot ser regenerat per la nit . Després de molts anys  Herakles/Hércules el va alliberar de l`águila quan estava amb els argunautes. Una altra versió del mite es que Zeus va alliberar a Prometeu al dir-li aquest qui era el perill de Zeus podía tenir per perdre el regne. El fill de Prometeu , Deucalio es va casar amb la filla de Pandora; Pirra, que  es van escapar del diluvi en una arca gràcies a la visió del futur.





http://en.wikipedia.org/wiki/Prometheus

http://ca.wikipedia.org/wiki/Prometeu_(mitología)

http://es.wikipedia.org/wiki/Promoteo

http://fr.wikipedia.org/wiki/Prometée

http://sergismite.blogspot.com.es/2013/09/pandoras-box







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada