dijous, 14 de gener del 2016

BUDA AMITABHA




 
                          Mahasthamaprapta                           Buda Amitabha                                      Guan Yin






                                                Amitabha amb les Bodhisattvas
                           











El Buda Aminatba és el buda principal de la corrent budista de la "Terra Pura" del segle XII una branca del budisme Mahayana i popular a l`Est d` Àsia. En Xinès (Amituó-Fó) i en tibetà (Ö-pa-me).

Amitabha posseix molts mèrits per les bones accions en les seves vides anteriors ,com un boshissatva anomenat Dharmakara ,el terme  Buda Amithaba vol dir "Llum infinita completament conscient" .
És el Buda representant de la suprema ment de tots els Budes.

Dharmakara va fer 48 vots , en el número 18 qualsevol ser a qualsevol univers que volgúes nèixer a la Terra Pura d´Amithaba i digués el seu nom 10 vegades tindria garantit el naixement en aquell lloc.
El vot 19 prometia que ell i altres bodhisattvas i altres budiste beneïts aparexerien devant d`aquells que ho cridessin en el momnet de la mort.

A travès dels seus esforços Amitabha va crear la Terra Pura ,( en Xinès (Jingtu) , en japonès (Jodo), en vietnamès ( Tinh do) anomenada Sukhavati (en sanscrit Té felicitat).

Sukhavati es troba a l`extrem de les fronteres del nostre món . Amitabha amb el poder dels seus vots va fer tot el possible perque tot aquell que el cridés pogués renèixer a la seva terra  i allà rebre la seva instruccio en el dharma i finalment convertir-se en un bodhissatva i al seu torn en un Buda (La finalitat màxima del Budisme Mahayana) llavors aquests budes i bodhisattvas tornen al nostre món per ajudar a les persones.

En el budisme  de  Tibet o Mongolia i en altres regions on es practica el budisme Tibetà . A la classe suprema del Tranta Ioga del Vajrayana es considerava a Amitabha es un dels cinc Dhayani Budes.
i està associat amb l`oest i el skandha (processos de cada persona) .
Amitabha tenia dos deixebles principals a la esquerra Mahatshamaprapta i a l`dreta Avolokiteshvara.

Al Vajrayana japonès i el budisme Shingon , Amitabha es un dels tretze deïtats budistes en el que els practicnats rendeixen tributs al igual que el budsme tibetà utilitza mantres especials  per Amitabha,
encara que són diferents entre ells.






http://en.wikipedia.org/wiki/Amithaba

http://es.wikipedia.org/wiki/Buda_Amitabha











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada