dimarts, 8 de desembre del 2015

LOKI/ SIGNY



       http://herm-mudblood.deviantart.com/art/Loki-and-Signy-2-324647577


           http://sibandit.deviantart.com


Loki i Signy van tenir dos fills Narfi i Vali




           Loki i Thor

               http://imortalnightgirl.deviantart.com/art/Signy-The-Wife-Of-Loki-419469264







Loki i Sigyn  (Màrten Eskil Winge (1863)




















En la mitología nìrdica Loki era l`èsser o déu de la maldad i Signy era la seva dona .

Loki era fill de Farbauti i Laufey i el germà d´Helbindi i Byleistr , era pare de Hel i la serp Jörgmungandr (La seva mare rra la geganta Angrboda) .Amn Sygny va ser pare de Narfi i Vali.
i pare del llop Fenrir.
En els idiomas nordics moderns (noruec, danès , suec) el seu nom es Loke pronunciant-se Luque.

La relació de Loki amb els Deus varia segons la font , a vegades els ajuda i a vegades els causa molt problemes. Loki es pot desplaçar en diverses formes en euga, mosca, salmó i possiblement en una dona gran. La seva relació amn la mort de Baldr va fer que els déus els castigessin .

Van transformar el seu fill Narfi els déus els van transformar en llop i va matar el seu germà Vali , i de les entrantes d´ell va ser lligat Loki a una roca .Tant en l`Edda Poètica i Edda Prosaica la deessa Skadi es la responsable de la col..locació d+ una serp , mentres que hi ha un degoreig deñ veri de la serp. Signy en un recipent recull el veri , no obstant ella ha de biudar el recipent quant està ple i el veri que degota en el seu interior li provoca dolor i terretrèmols a la terra,

Amb l`inici del Ragnarök , Loki es lliurat del seu patiment i lluitara amb els Jötnar (Gegants) i en un combat contra el Déu Heimdall i els dos moriran en la lluita.





http://en.wikipedia.org/wiki/Loki

http://en.wikipedia.org/wiki/Signy








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada