dimecres, 9 de setembre del 2015

DÉUS PERSES (AMESHA SPENTA)
















Vohu Manah en idioma avèstic es un concepte zoroástrica traduït com " Bona voluntat o "Bona ment" en referència al bon estat de la ment que permet a un individu per donar terme els seus deures.
En els textos posteriors a Gathicos que exposen els principis de la cosmonogia zoroàstrica , Vohu Manaj es una Spenta Amesha un dels sis "Espumes divines" d`Ahura Mazna que cadascuna representa una faceta de la creació , en el cas de Vohu Manah en la creació del bestiar.
El calendari de Zoroastre el segon dia de cada mes aixì com l`onze mes de cada any es dedica a
Vohu Manah, en el calendari civil irania que hereta el noms del calendari de Zoroastre el mes 11 es igualment nomenat Bahman.


Asha Vahishta signuifica veritat i justicia . És la llei universal de la precisió junts. Cada zoroàstric-a s`esforça per seguir el camí d´Asha en el seu sentit esperitul més alt i més profund.

Va ser el segon Amesha Spenta creat , ell esta relacionat amb el foc , ja que la veritat crema i la veritat a través de la detecció del foc ja es testifica en el primers textos com el Gathas.
Nowruz el més sagrat de tots els festivals de Zoroastre es dedica a Asha.


Khshatra Vairva es elegit per persones lliures i savies com l`ordre ideal de l`esperit i la matèria.
Es el domini diví . És la democràcia en el cos i la ment , en les seves paraules i fets i accions en tota activitat social .Ell simbolitza la bona font que marca el començament de la prosperitat i el regne de Déu


Spenta Mainyu significa el sant esprit creatiu , es l`esperit d`Ahura Mazda en el món . El té el domini sobre els éssers humans . Ell és el déu de la vida de la llum i la bondat persenoficada en el món i les persones .





http://www.persiandna.com/angels.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Vohu_Manah

http://en.wikipedia.org/wiki/Asha






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada