divendres, 27 de febrer del 2015

JADE EMPEROR

 
 
 




 
                                                   Emperador del Jade com Lao-Tse






Aquest any 2015 es celebra l`any nou xinès amb el animal de la cabra , en el novè dia de l`any nou es dedica a una de les figures més importants de la mitología xinesa taoísta el Jade Emperador.
En la teología taoísta es Yuanshi Tianzun un dels tres purs , en el fons era Lao-Tse era representat.

Era l`hereu  princep del regne de la felicitati de les llums celestials , en néixer va haver-hi una llum que va il.lumina tot el regne. Quan era jove ell era amable Intel.ligent i savi . Va dedicar tota la seva infancia a ajudar als més pobres . A més va mostrar respecte  benevolència als homes i criatures.
Després que el seu apre va morir va pujar al tron . Va asegurar que tot-hom en el seu regne trovaria la pau i alegría. Va dir als seus ministres que desitjava conrear el Tao

Després de 1750 kalpas cada kalpa són 129500 anys va aconsegui la inmortalitat d`or , al cap de cent milions d`anys es va convertir en emperador del jade , va durar aquest periode uns 226.800.000 anys.

Un dels mites es descriu com l`Emperador de Jade va esdevenir el monarca de totes les deïdats en el cel. És un dels pocs mites en els quals l`Emperador de Jade demostra la seva força
A la Terra havia una poderosa força maligna , després de temolar muntanyes, rius, i mars enderrocat , al final gràcies a la seva benevolència i sabuesa va guanyar al mal.

A causa de les seves accions els déus , inmortals i les èssers humans van elegir Emperador de Jade, sobirà suprem de tots. Una teoría alternativa de la creació xinesa diu que va ser l`emeprador de Jade que va crear les persones d`argila  i deixant-les al sol per endirir-les .
També es famosa la historia d`amor de la seva filla i el pastor, al mateix temps es el creador del zodiac.

El dia festiu de l`any xinès (novè dia del mes lunar) els sacerdots i les laics fan l`ofrena "Bian Tian Gong" (adoració del cel) fan ofrenes cremant encens i donar menjar








http://en.wikipedia.org/wiki/Jade_Emperor

http://www.yuutube.com/watch?v=4uy7M5q9gUU     1 Part

 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada