dimarts, 6 de gener del 2015

CHILDREN´S CRUSADE
















L`any 1212 va haver-hi una creuda del nens cap a Terra Santa , al final molts van caure en l`esclavitud, encara que hi ha molts historiadors no creuen aquesta historia  i que només es una llegenda al llarg del temps, i que van ser persones errants arran d`Europa.


-Alemanya

Un nen anomenat Nicolas un pastor de la regió del Rhin va tractar de fer una creuda a Terra Santa per que els sarracens es converteixen al Criatianisme. Després d`un viatge horrorós per els nens , dos de cada persones van morir  i molts altres van tornar a la seva terra. Van arribar 7000 a Genova i el mar no es va assecar com va dir Nicolas , al final molts es van quedar a Genova on les autoritats lis va donar la ciutadania, i altres van tornar. Nicolas i altres van anar a Roma a veure a Papa on el va suggereix que tornés i alguns van fer-li cas  Aguns van anar a Ancona i Brindisi , cap va anar a la Terra Santa. Nicolas en el viatge de tornada va ser penjat pels familiars dels nens que van morir.


-França


El segon moviment va ser liderat per un pastor de dotze anys anomenat Stephan de Cloyes que va dir que portava una carta de Jesús al rei de França Felip II , va anar a Saint-Denis , però el rei aconsellat per la universitat de París, no el va fer cas i a ell i als seus seguidors van anar per tot França dient que portaría les càrregues de Jesús a Jerusalem , però poc a poc els seus seguidors van disminuir.
Van anar de la Vendome a Marsella , però  molts estaven descoratjats i van tornar a la seva terr





http://en.wikipedia.org/wiki/Children´s_Crusade

http://ca.wikipedia.org/wiki/Croada_dels_nens

http://es.wikipedia.org/wiki/Cruzada_de_los_niños

http://fr.wikipedia.org/wiki/Croisade_des_enfants_(expédition)

http://de.wikipedia.org/wiki/Kinderkreuzzug

http://it.wikipedia.org/wiki/Crociata_dei_fanciulli

http://pt.wikipedia.org/wiki/Cruzada_das_Crianças










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada