dilluns, 21 de juliol del 2014

DEESSES HITITES



















Ishara deessa de l`amor


Hatepuna deessa del Mar (Joan Konkel)


Inara deessa de la vida salvatge











-Kamrusepas era la deessa hitita de la salut, magia i encanteris , ella es la mare d´Aruna (Déu del mar). Ella està involucrada en el mite telipinu el déu de l`agricultura, Kamsurepas . Va fer el ritual amb cendre, saba, palla sèsam, figues, olives, raïm, üngent, malta, mel, crema, oli.
Després va sacrificar 12 moltons del déu del Soli va dirigir l`ira al porter de l`inframón


-Inara era en la mitología hitita-hurrita la deessa de la vida salvatge dels animals de l`estepa , era la filla d`Hebat la deessa mare dels Hurrites. Era l`esposa de Tabdub i germana de Sarruma.
Inara construeix una casa en un penya-segat i li va donar a Hupasiyas el seu amant mortal , Inara li va donar instruccions de no mirar per la finestra , però ell ho va fer per veure la seva familia, Inara no se sap si el va castigar o va poder Hupasiyas tornar a veure la seva familia .


-Ishara era la deessa de l`amor , en la mitología hurrita estava associada a l`inframon, la seva encarnació astròlogica era la constel.lació d`Escorpi era adorada des de el tercer mil.leni abans de Crist quan apareix com deessa de l`amor tanbé a Siria , i per primera vegada a Ebla.
En la mitología hitita podía infligir castigs corporals a perjurs , era també la deessa de la medicina.


Hatepuna era la deessa del mar , els seunom s`origina per a Hatti , Ha (Mar) i puna (Nen) era la filla del deú del mar Aruna i l`esposa de Telepinu i man la mediació de Hannahhannah dóna un preu a l nuvia, Tenia un temple a Maliluha.




http://fr.wikipedia.org/wiki_Mythologie_hitite


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada