dijous, 29 de maig del 2014

LLEGENDA BRASILENYA ( LA MULA SENSE CAP)


















La llegenda de la mula sensa cap està molt arriegada al Brasil es la d`un fantasma d`una dona que ha estat maleïda pels seus pecats. La majoria de les vegades per ser la concubina o tenir relacions sexuals dins de l´església, i comdenada a no tenir cap amb un cos de mula que llança foc, galopant des de la posta del sol del dijous fins a l`alba del divendres,
La transfromació es fa a una cruïlla i la maledicció no es pot transmetre . aquesta tranformació es pot invertir temporalment si es vessa sang de la mula amb una agulla o per la seva vinculació amb una creu,una mudança més estable es l´elimanació de la brida en aquest cas la dona no canviara de nou a mula mentres que el benefector es viu i la dona arrepentida es casa amb el seu benefector.


El mite té diverses modifcacions del pecat que va des de l`infanticidi , necrofagia, sacrilegi contra l`esglèsia. Els origens d`aquesta llegenda podía al segle XVI amb una versio simplista del catolicisme que podría estat conectat amb la crema de bruixes a Europa, inclús se sembla a la llegenda-novela dels Estats Units de Washington Irving "Sleepy Hollow" del sacerdot sense cap.





http://en.wikipedia.org/wiki/Headless_Mule







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada