divendres, 21 de març del 2014

VESNA DEESSA ESLAVA DE LA PRIMAVERA

                  Festa eslava de la primavera




      La festa de Marzanny a Polonia


            http://lindodwyn.deviantart.com/art/Vesna-384805399




                                         Estàtua de Vesna

                                 


                                        http://silni.deviantart/art/Slavic-deities-Vesna-109654267







Vesna es la deessa de la primavera en el món eslau , juntament amb el seu company Vesnik està associada amb els rituals fets a les zones rurals. Al segle XIX els camperols rusos celebraran el retorn de la primavera el 1 de març al sortir al camp portant una figura d´una argila en un pivot que havia estat decorada mab flors. Van cantar cançons nomenat la temporada de primavera Vesna, a molt idioma eslaus Vesna es primavera com l`eslove.

En la mitología eslovena les dones macas anomenades Vesnas , vivien en palaus, sobre les muntanyes on discutien sobre les collites i els habitnats humans.
Un màgic cercle al voltant dels palaus els va impedir sortir al cim de la muntanya excepte el mes de febrer quan viatjavan en carros de fusta fins a la vall de sota , Només certes persones eran capaços de sentir-les cantar . La gent que s´acostava sigilosament al seus palausde muntanya podein apendre els seus destins , però corrian el risc d`un cop desagradable si les agafaven les Vesnes.

A Polònia i altres països com la Txequia o Eslovaquia hi ha la festa de Marzanny que es la deessa de  l`hivern que cada 21 de març representada com una nina es cremada i llençada al riu.




http://en.wikipedia.org/wiki/Vesna


http://en.wikipedia.org/wiki/Marzanna

http://pl.wikipedia.org/wiki/Marzanna



































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada