dijous, 17 d’octubre del 2013

APOL.LO DÉU DE LA MÚSICA I POESIA





Temple d`Apolo a Delfos (Daphni)



















Apol.lo era el déu de la bellesa masculina, de la medicina i de la música i poesia en la mitologia grega i posteriorment en la mitologia romana també va ser considerat déu del Sol en substitució d´Helios .Es fill de Zeus i Leto,i el germà bessó d`Artemis (La deessa de la caçera).

Els atributs més importants d´Apol.lo són l´arc i les fletxes com la germana Artemis o també una lira o citara i el plactre i espasa. Un altre emblama era el tripode de sacrificis representatiu dels poders profètics. Sembla que l`origen de l`Apol.lo grec està en l`edat de ferro.des d`Anatolia .

Era el déu de la colonització , i va ajudar als colons cretencs o arcadis la ciutat de Troia, en la guerra d`aquesta ciutat Homer el presenta en el bandol Troià contra els aqueu.

El llorer es l`arbre que el consagra ja que es feia servir en sacrificis expiatoris i també per elaborar la corona de la victoria als Jocs Pitis que es celebrvan cada quatre anys a Delfos.

El seu lloc de culte principal era molt important , els oracles a Delfos i Delos .Els romans el veien com un déu totalment grec , encara que alguns poetes romans aludien a ell com Efebus.







http://ca.wikipedia.org/wiki/Apol.lo

http://es.wikipedia.org/wiki/Apolo

http://fr.wikipedia.org/wiki/Apollon

http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada