dimecres, 4 d’abril del 2012

LASKHMI, DEESSA HINDÚ DE LA FORTUNA










La deesa hindu de la fortuna Laskhmi

               








Laskhmi és la deesa hindú de la riquesa , de la prosperitat (tant material com espiritual), la llum , la saviesa, la fortuna, la generositat ,la fertilitat i l`encarnació de la bellesa ,la gràcia i l`encant i es creu que protegeix els seus devots de tot tipus de dolors i miseria relacionats amb els diners.


Laskhmi en sanscrit vol dir "Per percebre o observar" i té per objecte edificar l`humanitat. A Bengala és  la filla de Durga i germana de Saraswati i germans Ganesh i Murugan, el seu marit es Vishnu, el conservador de l`univers. Laskhmi està representada en un vestit vermell que representa l`activitat continua o en un vestit groc que representa el compliment i una corona or-robí , el seu cabell es ondulat , llarg i fosc, la seva pell es d´or i porta a la mà dreta el Mudra Gyan i té una olla d´or al braç esquerra i arròs al braç esquerra.

Està de peu o asseguda en el seu tró de lotus rosa que representa l`harmonia de la vida, dels seus braços surten monedes d´or , de les seves quatre mans representan els quatre costats de la vida "Dharma" o la justicia, "Kama" o desitjos , "Arthra la riquesa" , "Moksha" l´alliberment del cicle i la mort.

El riu Ganges al seu servei , i té dos elefants que de la seva trompa surt  aigua del riu Ganges que la banyan, d`acord amb el "Dharma" en què la saviesa i la puresa condueix a la prosperitat material i espiritual.

Els hindús adoren a Laskhmi el mes de Diwali que és la lluna plena d`Octubre o Novembre el festival de la llum , la gent posa petites llums d`oli a  fora de les cases amb l`esperança que Laskhmi vindrà a beneir,i els nens el dia abans llançan petards i  també es porten dolços als temples i es reperteixen el menjar entre els nens i els més necessitats., els devots canten el seu nom 108 vegades .
Per que Laskhmi estigui present a la vida de cadascú cal posar una espelma verda en el seu honor (amb llumins de fusta) i dir una oració (Mantra):

Om Mahalakshmyai cha vidmahe Vishnu patnyai cha Dhimahi Tanno Laskhmini Prachodayat

Om deixi´ns meditar sobre la gran deessa Sri Laskhim, la consort de Sri Maha Vishnu
Pugui aquell Maha Laskhmi Devi brillant , inspirar , i il-luminar la vostra ment amb l`entesa.

Om dejanos meditar sobre la gran diosa Sri Laskhmi la consorte de Sri Maha Vishnu
Pueda aquel Maha Lakshmi brillante inspirar e iluminar nuestra mente con el entendimiento

Om let us meditate on the great goddess  Sri Lakshim the consort of Sri Maha Vishnu
May that effulgent Maha Laskhim Devi inspire and illuminate our mind with understanding







http://es.wikipedia.org/wiki/Laksmi

http://en.wikipedia.org/wiki/Lakshmi







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada