divendres, 25 de desembre de 2015

HOLDA DEESSA GERMÀNICA DEL NADAL

             http://kat-tree.deviantart.com/art/White-lady-in-the-woods-415115100


              http://gejda.deviantart.com/art/Snow-Bringer-541996120                                             http://losenko.deviantart.com/art/Empress-Holda-440682611Holda és coneguda com Frau Holda o Frau Holle, va ser la protectora de l`agricultura i artesanía de les dones en la mitolohia germánica, es pot relacionar amb la deessa nórdica Huldra.

El festival de Frau Holda es a mitad de l´hivern on tot-hom es retira a l`interior del fred , en els dotze dies nadal que el mateix calendari celta en què aquest periode es pensaba que els morts vaguen a l`estranger . Hi ha una connexio d´Holda a través de la màgia del filat i teixit l´han associat amb el folklore catòlic alemany. Ella es considerava que les filoses es com les "escombres" de les bruixes .

En els documents de l`església del segle XI , Holda s`identifica amb la Diana dels romans, i la líder de les dones, i  dels esperits nocturns femenins , aquestes dones podien sortir de casa deixant endarrera els marits , i anant , elles viatjaven grans distàncies a través del cel en grans festes o batalles entre els núvols. Ella va esquian per fer la caça silvestre.

Holda figura en les tradicions paleocristianes dels pobles dels Alps , que han sobreviscut en temps moderns . Durant el periode del Nadal a les regions alpines d´Alemanya. Austria i nord de Suïssa,
hi ha processons d`enmascarats "salvatges" fent-se passa per Holda , Perchta o éssera relacionats.

Es pot dir que Frau Holda es veu com una mare de Déu com la "Reina del cel" ja que un text del segle XIII afirmava que en la nit de la nativitat de Crist la gent posava la taula per la reina del cel que la gent anomenava Frau Holda, aquest tradició va ser recollida per Jacob Grimm en el seu conte de fades Frau Holle (Mare neu)..http://de.wikipedia.org/wiki/Holda

http://en.wikipedia.org/wiki/Holda


http://northernpaganism.org/shrines/holda/about.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada