dissabte, 8 de març del 2014

LES AMAZONES

 
 
 
 
 
 
 
Xena i les Amazones
 
             Les Amazones i el temple d´or




           Les  14 Amazones de Cheng Kang






        Amazons invadeixen Atenes per recuperar a la seva reina segrestada


                         
 
 
 
 
La Terra de les Amazones al Pontus o al nord del Mar Negre


                                              Les Amazones

´



Les Amazones segons les fonts greco-romanes era una nació de dones guerreres , el nom d´Amazones a millor deriva de l`iranià Ah-Mazan (Guerrers) . Segons Herodot estarían situades entre Scytia i Sarmatia actual Ucraïna, altres historiografies creus que era a l´Asia menor al Ponto (Turquia) o Libia . Les  evidències  de dones guerreres que al Kurgans al sud d´Ucraïna i Russia . David Anthony assenyala que el 20% dels escites-sàrmates "guerrers-tombes" a la part baixa del Don i el Volga contenia dones vestides amb atuells militars un fenomen que va inspirar al grecs el mite de les Amazones . Fins el 25%  dels enterraments militars eran de dones sàrmates armades generalment amb arcs . Segons l`arqueologa rusa Vera Kovalevskaia afirma que els homes estaven lluitan o de caça les dones tenien que defensar-se dels animals i pastures , a més a més els escites va tardar 20 anys en conquerir avançar cap a Asia i conquerir una bona part del pròxim orient les dones escites podien utilizar les armas per reproduir-se amb el seus veins, a millor Herodot va basar-se en aquests fets.


 Algunes notables reines van ser Penthesilea que va participar a la guerra de Troya (Datació tradicional Segle XII abans de Crist)  i la seva germana Hippolyta que tenia un cinturo donat per el seu pare Ares i que va ser un dels treballs d´Hércules , també les genets amazones van lluitar contra els grecs Els homes no podien entrar al regne de les Amazones i només una vegada a l`any anaven al regne vei del Gargerans , per tenir relacions sexuals si era un nen se´l tornava o matava o abandonats . si era una nena es mantenir i criades amb les seves mares i entranedes amb activatats agricoles, la caça i l`art de la guerra . En altres versions anaven a la guerra , i agafaven els homes com esclaus i tenien relacions amb ells dos vegades a l`any


Segons fonts historiques Plutarc, Teseu, Pausamias, les tombes d´Amazon s´han pogut trovar amb freqüència , algunes es troben a Magara i estàtues d´Amazones a tot Grècia .
Plutarc deia que havia  a Amazoneum amb dos tumbes i culte, el dia abans de Thesea a Atenes havia sacrificis anuals a les Amazones . Havia doncelles gregues d´Efes realitzaven una dansa circular amb armes i escuts que havien establert per Hypolita.
En l`art el tema entre les Amazones i els grecs se situan a la mateixa alçada entre centaures i grecs o la batalla entre Teseu i les Amazones (Amazanoquia) es un tema favorit a frisis, gerros i sarcàfogs.


Avui en dia a Ucraïna Katerina Tarnovska lidera un grup anomenat Asgarda que preten ser unes noves Amazones i ha creat una lluita la Fighting Hopak , ja que creu que creu que les dones d´Ucraïna son descendents d´elles, A l`actual Turquia a la ciutat de Samsun (Mar Negre) hi ha un festival  dedicat a les Amazones, i també un museu Amazon Village Museum. En el fons el mite de les Amazones es mundial.




.
http://en.wikipedia.org/wiki/Amazons

http://es.wikipedia.org/wiki/Amazona_(mitologia)

http://ca.wikipedia.org/wiki/Amazones

http://fr.wikipedia.org/wiki/Amazones

http://sergimusic.blogspot.com.es/2014/03/les-amazones-cantants.html



































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada