dijous, 29 de març de 2012

GUAN-YIN BODHISATTVA DE LA COMPASSIÓ


Estàtua de Guan Yin a Sanya (Hainan), 108 m, 354 ft


Sendai Dekannon (Japó), 100 m, 330 ft, 1991


Qianshou Qianyan Guanyin (Weishan, Changsha) 99m, 325 ftDai Kannon, Ashibetsu (Hokkaido. Japó),  88 m , 289 ft


Tsz-Shan Monestery (Hong Kong) , 76 m, 249 ft, 2012


Guan Yin del mont Xiqao (Nanhai, Foshan), Xina, 62 m, 203 ft, 1998


Dai Kannon , Aizuwakamatsu, Fukushima, 57 m, 187 ft, 1987


Estàtua de Guan Yin a Putuo , Zhoustan (Zhejiang), 20m 66 ft, 1997Estàtua de Guan-Yin a Guangzhou, 40,8 m, 134 ft , 1994 (Statue), 2000 (xapat en or)Muntanya de Guan Yin a Dongguan , (Guangdong) 2001, 33 m 108ft


Guan- Yin (Koh-Samui) ThailàndiaEstàtua de Kwun-Yam ( Temple dels Ten Thousands Budas) Hong Kong


Estàtua de Guan Yin a Macao,  27m, 89 ft, 1999
Avolkitesvara (2003)Temple de Chongyuan Suzhou (Jiangsu) Xina, 36m, 108 ft, 2007


 Kannon , Tazawako, ( Japó) 1939, 35m


Boddisathva Avalokitteshvara                                                        Bodhisattva Avalokiteshvara


                                                 
                                                  Guan YinGuan-Yin és la Bodhisattva associada amab la compassió venerat pels budistes de l`Àsia Oriental en general com una dona  El seu nom vol dir "El que mira el món i escolta els seus plors". Es pot dir que ve del Déu Avalokiteshvara que era un déu budista de la compassió , però la Xina la compassió esta associada al femeni. Els Bodhsattvas han renunciat al nirvana per ajudar aquells que pateixen.

És  molt popular entre els budistes de Xina es vista com la font d´amor incodicional i el més important com un salvador .En el seus vots de Bodhisattva promet respodre amb ajuda als crits i a les súpliques de tots els éssers i d´alliberar tots els èssers de les seves propies afliccions kàrmiques .

L`estat dels sutres que a través de la seva gràcia salvadora fins i tot aquells que no tenen possibilitat de ser il.luminat pot ser il.luminat i els de profunditat en el karma negatiu encara es pot trobar la salvació a través de la seva salvació. Es mostra en una túnica blanca i en general porta collarets a l`Índia i a Xina de la reailesa.

Una llegenda budista la representa jurant que no descansara fins alliberar el patiment dels essers humans . Amithaba Buda veint la seva situacio li va donar onze caps per poder escoltar els crits de les persones i mil braços per ajudar a tot el món.

A la mà esquerra té un recipient (Jingping) que conté aigua pura per ajudar als que pateixen i la dreta soste una branca de salze, o tmabé una esfera entre el dit polze i el del mig ( Vitarkamudra) .

La corona representa generalment la imatge d`Amithaba Buda , tambe està representat mirant cap avall on hi ha el món. Al mateix temps a vegades va acompanyada d´un nen o nens (Lung Noe, Shan Tsai) ja que es la protectora de les dones i infants, pot tenir un certa semblança com mare protectora a la Verge Maria, Isis o Parvati

El Japó el seu nom es Kannon, al Vietnam es Quan Àm, a Tailàndia Kuan im o a Corea Gwam-eum
A causa de la seva compassió esta associada al vegetarianisme, per això alguns restaurants vegetarians estan decorats amb la seva imatge.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Guanyin

http://es.wikipedia.org/wiki/Guan_Yin

http://en.wikipedia.org/wiki/Guanyin

http://fr.wikipedia.org/wiki/Guan_Yin

http://www.nationsonline.org/oneworld/Chinese_Customs/Guan_Yin.htm

http://sergijustrib.blogspot.com/2014/05/el-tresor-budista-de-la-deessa-de-1000.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada