diumenge, 27 d’abril del 2014

DRUIDES/ DRUIDESSES


 El druida Merlin


El jove Merlin


Solstici d´hivern a Stonenhe, 21 desembre 2013


Druides i Sacerdotesses modernes a Stonehenge (Arthur Pendragon) 21 desembre 2010





Les nou druides verges de Bretanya

Armond Laroche (1826-1903)





                                            Recollida del vesc en un roure sagrat

                                              Sacrificis humans



                                           El druida més "Famós" Panoramix dels còmics d`Asterix








Les festes celtes estaven presidides per els sacerdots els druides i per sacerdotesses que tenien un gran poder dins dels pobles celtes .  Eran els encarregats d`organitzar el culte , els sacrificis i les endivinacions i el procidement judicial , estaven exemts del servei militar i de pagar impostos i podien excomunicar a la gent de les festes religiose i d´aturar la guerra entre dos bandols rivals.
Hi ha moltes versions del nom Druida una podía ser que en irlandés antic DRUI es bruixot i en gal.lès DRYW es vident i en irlandés modern DAIR significa roure        


Se sap molt poc del seus rituals perquè no van deixar notes escrites, tenim refèrencies d´ells pels escritors romans i grecs i per escriptors irlandesos medievals.
Feian sacrifis humans (Encara que alguns autors modern ho questionen) i tenim constància que creien en la reencarnació i en el ritual del roure i el vesc descrit per Plini el vell que es feia el sisè dia de la Lluna i  consistia en matar dos bous blancs sota un roure  on estaba el vesc  , era una gran cerimònia els druides pujaven l`arbre i tallaven el vesc en una falç d`or , llavors mataven els bous i es bevia el vesc ja que es creía que curava la infertilitat i era un remei contra els verins.


Encara que s´ha debatut sobre el tema també havia dones druides , havia dos clases diferents les   Ban-Druidh que guardavan el foc sagrat com les vestals de Roma i Ben-filid que eran poetesses, a vegades eran les propies esposes dels druides. La reina Boudicca era sacerdotessa d´Andraste.
A la Galia guardavan el temples en què estaven prohibides l`entrada als homes,destaca les nou verges que tenien un oracle a l`illa d de Sein (Bretanya) on eran famoses per les seves curacions i endivinacions. En els últims segles amb un resurgiment de la cultura celta ha sorgit el neo-druidisme.




http://en.wikipedia.org/wiki/Druid

http://www.unc.edu/celtic/catalogue/femdruids

http://themishara.wordpress.com/2012/06/26/mujeres-druidas/

http://sergimusic.blogspot.com.es/2014/04/casta-diva-norma.html


























dimecres, 23 d’abril del 2014

DRACS /SANT JORDI II

Genet del Drac
     


 



              Dracs Xinesos

 Drac Xinès
 
Nidhug el drac de la cultura germánica i del nord d´Europa
 
 
Bandera del País de Gal.lés
 
 
Paolo Ucello
 











Avui es 23 d´Abril es Sant Jordi el patró de Catalunya i altres nacions, a part del llibre i la rosa, la historia es centra el la llegenda de Sant Jordii el drac .
El Drac es un animal mitologic que apareix en diferents cultures amb diverses formes, El nom drac ve del llati Draco i d`aquest del grec Drakon (Vibora o serpent).

En el fons es una serp amb dos potes i quatre i a vegades amb una parella d´ales . El seu rostre així com altres parts del cos , sol estar molt realacionats amb el bou, o lleons.
Normalment són salvatges i despieatats . Maten el seus ramats i els seus amos , tota té  una gran ale de foc. Costudien grans tresors en solitari i están dotats d´una gran saviesa. Es defensen durant llarguisims temps a causa de la seva larga vida i de la capacitat de mirar a través de les parpelles fins i quan dormen. L´actuació dels sants ha aconseguit , però d´amansir-los sovint fins tal que es morien de llástima després que ho fes el sant que els havia beneït.


Post number 150


http://ca.wikipedia.org/wiki/Drac

http://es.wikipedia.org/wiki/Dragón

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon

http://fr.wikipedia.org/wiki/Drac_(démon)

http://de.wikipedia.org/wiki/Drache_(Mythologie)

http://it.wikipedia.org/wiki/Drago

http://pt.wikipedia.org/wiki/Dragao

http://nl.wikipedia.org/wiki/Draak_(fabeldier)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Smok_Wawelski

http://se.wikipedia.org/wiki/Drake












































dijous, 17 d’abril del 2014