dilluns, 24 d’agost de 2015

SOBEK DÉU EGIPCI DE LA FERTILITAT


            http://giganotosaur.deviantart.com/art/Sobek-201814265


                        http://forstmanvibes.deviantart.com/art/Sobek-Temple-Environment-404904088


                                  http://r0b0t-r04dkIll.deviantart.com/art/Sobek-the-crocodile-god-357399509
Sobek era el déu cocodril egipci. És un déu de carácter benèfic , creador del Nil, que va surgir de la seva sour. Es déu dela vegetació. fertalitat, i de la vida. El seu pint cardinal es el nord.

Se´l creía que va emergir de les Aigües del caos en la creació del món . Era el senyor de les aigües.
En l`aspecte maligne se´l representava com un dimoni del Duat , se li va asociar amb Seth perque generava perill i desordre , però Sobek va ajudar a destruir a Seth i al neixement d`Horus , i per ordre de Ra va rescatar els quatre fills d`Horus de les aigües del Nun.

El seu lloc de culte estava es remonta a les primeres dinasties egipcies , el lloc de culte estava a Shedet (Cocodriópolis) El-Fayum , encara que el temple més famòs es el de Kom-Ombo on es l`espós d´Hathor i pare de Jonsu. La seva festa se celebrava el quart dia de Joiak.

Alguns faraons  tenien el seu nom com Sebekhotep  (Sobek està satisfet) de la dinastía XIII, com t com Sobekemsaf (Sobek és la nostra protección) de la dinstia XVII, També va haver-hi una reina-faraó de la dinastía NeferuSobek (La bellesa de Sobek) de la dinastía XII

http://es.wikipedia.org/wiki/Sobek

http://en.wikipedia.org/wiki/Sobek

http://www.youtube.com/watch?v=caMVCsTl5rc  God Sobek (School Project)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada