diumenge, 27 d’abril del 2014

DRUIDES/ DRUIDESSES


 El druida Merlin


El jove Merlin


Solstici d´hivern a Stonenhe, 21 desembre 2013


Druides i Sacerdotesses modernes a Stonehenge (Arthur Pendragon) 21 desembre 2010





Les nou druides verges de Bretanya

Armond Laroche (1826-1903)





                                            Recollida del vesc en un roure sagrat

                                              Sacrificis humans



                                           El druida més "Famós" Panoramix dels còmics d`Asterix








Les festes celtes estaven presidides per els sacerdots els druides i per sacerdotesses que tenien un gran poder dins dels pobles celtes .  Eran els encarregats d`organitzar el culte , els sacrificis i les endivinacions i el procidement judicial , estaven exemts del servei militar i de pagar impostos i podien excomunicar a la gent de les festes religiose i d´aturar la guerra entre dos bandols rivals.
Hi ha moltes versions del nom Druida una podía ser que en irlandés antic DRUI es bruixot i en gal.lès DRYW es vident i en irlandés modern DAIR significa roure        


Se sap molt poc del seus rituals perquè no van deixar notes escrites, tenim refèrencies d´ells pels escritors romans i grecs i per escriptors irlandesos medievals.
Feian sacrifis humans (Encara que alguns autors modern ho questionen) i tenim constància que creien en la reencarnació i en el ritual del roure i el vesc descrit per Plini el vell que es feia el sisè dia de la Lluna i  consistia en matar dos bous blancs sota un roure  on estaba el vesc  , era una gran cerimònia els druides pujaven l`arbre i tallaven el vesc en una falç d`or , llavors mataven els bous i es bevia el vesc ja que es creía que curava la infertilitat i era un remei contra els verins.


Encara que s´ha debatut sobre el tema també havia dones druides , havia dos clases diferents les   Ban-Druidh que guardavan el foc sagrat com les vestals de Roma i Ben-filid que eran poetesses, a vegades eran les propies esposes dels druides. La reina Boudicca era sacerdotessa d´Andraste.
A la Galia guardavan el temples en què estaven prohibides l`entrada als homes,destaca les nou verges que tenien un oracle a l`illa d de Sein (Bretanya) on eran famoses per les seves curacions i endivinacions. En els últims segles amb un resurgiment de la cultura celta ha sorgit el neo-druidisme.




http://en.wikipedia.org/wiki/Druid

http://www.unc.edu/celtic/catalogue/femdruids

http://themishara.wordpress.com/2012/06/26/mujeres-druidas/

http://sergimusic.blogspot.com.es/2014/04/casta-diva-norma.html


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada