diumenge, 21 d’octubre del 2018

JIANGSHI / GANGSHI / KYONSHI


















Jiangshi es un vampir, zombie , fantasma,  un tipus de cadàver reanimat en llegendes i folkore xinès.
En xinès Jiangshi, en coreà Gangshi, en japonès Kyonshi, en vietnamita Cuang Thi,

Generalment es representa com un cadaver rigid vestit amb peces oficials de la dinastia Qing i es mou saltant i en les braços extensos. Mata als èssers vius per absorvir la seva qi o "força de vida" , generalment a la nit , mentre que en el dia descansa en un taüt o en coves fosques.

Ell té un talisma de paper (un encanteri segallat) lligat i penjant del front amb orientació vertical , una caracteristica peculiar es la seva pell de color blanc verdòs potser d`un fong que creix en les cadavers

L`influència de les històries de vampirs occidentals va portar l`aspecte de xucladors de sang a la mitologia xinesa en temps més moderns en combinació amb el concepte de el fantasma famolenc.

                                        - Origen-

Una suposada història del Jiangshi es que els familiars d´un persona morta no podien permetre tenir el cos i  el mor transportar-lo al seu lloc de naixement  la qual coas li deien a un sacerdot taoista que ensenyes el "cami de tornada al mort" amb rituals , llavors ajudat per persones feien el viatge per la nit lligats en llargues vares de bambu en els laterals , mentres que dos homes (un a la part devantera i un altre a la posterior) portaven els extrems de les varetes a la seves espatlles .

Quan el bambu flexionava cap amunt i cap avall els cadavers semblavne que donaven salts quan es veis des de una distància. El viatge es feia de nit perquè les persone sno ho veisein i el fred era millor per el transport d`organs.





http://en.wikipedia.org/wiki/Jiangshi






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada